Illusztráció a kep_0013_no.jpg névhez Anyakönyvezhető Női név Anna

Anna névnap

Névnapját Július 26-án ünnepeljük.

Továbbá nem hivatalosan február 19-én, június 2-án, június 13-án és július 1-jén ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

július 26 66%
július 1 17%
június 2 6%
További 2 elrejtve.

Anna név jelentése

Az Anna női név közvetlenül a héberből átvett név, héber formája Channá, Hanná (חַנָּה). Jelentése: kegyelem, könyörület, báj, kecsesség, kedvesség. A héberben jövevény, a kánaáni Anat istennő nevén keresztül a hettita Hannahannah anyaistennőre vezethető vissza, a föld és termékenység istennőjére. (ḫannaš = „anya”, ḫannaḫannaš = nagyanya)

Ismert becenevek: Annika, Anika, Anikó, Ancsa, Ancsika, Anci, Anicska, Anus, Panna, Pannika, Panka, Annuska, Naca, Nani, Náni, Náncsi, Nusika, Nasa, Kisanna, Kisó

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 6. leggyakoribb női név, a nők 1.33%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Anna név gyakorisága Anna névvel születések száma

Ismert személyek Anna keresztnévvel

Márton Anna
Márton Anna Orsolya (Budapest, 1995. március 31. –) magyar kardvívó.
Báthy Anna opera-énekesnő
Báthy Anna 1927-ig Stampf Anna/Anette Katalin, férjezett nevén Richter Ferencné, majd Szaszovszky Ottóné (Beregszász, 1901. június 13. – Budapest, 1962. május 14.) opera-énekesnő (szoprán).
Zentai Anna
Zentai Anna, Zentay (Budapest, 1924. június 29. – 2017. január 24.) Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes művész.
Rudolf Anna
Rudolf Anna (Miskolc, 1987. november 12. –) magyar sakkozó, nemzetközi mester (IM), női nemzetközi nagymester (WGM), sakkolimpikon, U16 korosztályos és junior magyar bajnok, háromszoros felnőtt magyar bajnok.
Kárász Anna
Kárász Anna (Dunaújváros, 1991. szeptember 20. –) világbajnok magyar kajakozó.
Hertelendy Anna
Hertelendi és vindornyalaki Hertelendy Anna (Bucsu, Vas vármegye, 1743. szeptember 9. – Kehida, Zala vármegye, 1803. október 3.) földbirtokosasszony, nemes Deák Gábor (1730-1788) táblabíró felesége. Deák Ferenc a "Haza Bölcse" nagyanyja.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Rég láttál te is. Már elfeledted
Azt, hogy én is vagyok,
Mindazonáltal kívánok neked
Sok boldog névnapot.