Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Zoltán

Zoltán névnap mikor van?

Március 8-án és június 23-án.

Továbbá nem hivatalosan március 13-án és november 20-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 8 61%
június 23 18%
március 13 16%
További 1 elrejtve.

Zoltán név jelentése

A Zoltán arab eredetű ősi magyar személynév, a török közvetítéssel a magyarba került arab szultan, szoltan, vagyis szultán szóból származik. Jelentése: uralkodó, fejedelem.

Női párjai: Zoltána, Szultána.

Leggyakoribb becenév: Zoli

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 4. leggyakoribb férfi név, a férfiak 2.07%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Zoltán név gyakorisága Zoltán névvel születések száma

Ismert személyek Zoltán keresztnévvel

Dani Zoltán katona
Dani Zoltán (Kevevára, 1956. július 23. –) székely származású nyugalmazott ezredese a korábbi jugoszláv, ma szerb fegyveres erőknek. Hírnevére 1999. március 27-én, a koszovói háború alatt tett szert azzal a tettével, hogy a világon elsőként föld-levegő rakétával lelőtt egy lopakodó repülőg...
Rónay Zoltán
Rónay Zoltán (1888. – 1920. október 14.) válogatott labdarúgó, csatár.
Pósa Zoltán író, újságíró, irodalomtörténész, pedagógus
Pósa Zoltán (Debrecen, 1948. szeptember 6. –) József Attila-díjas (2000) magyar író, költő, újságíró, irodalomtörténész, pedagógus. Írói álnevei: Kutassy Máté, Korsós György és Barna Zoltán.
Fábián Zoltán
Fábián Zoltán (Nyíregyháza, 1926. január 30. – Szentendre, 1983. május 2.) József Attila-díjas magyar író.
Uray Zoltán biológus, radiológus, vívó, sportíjász
Uray Zoltán (Kolozsvár, 1931. szeptember 23. –) erdélyi magyar biológus, radiológus, vívó, a biológia tudományok doktora, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja.
Szerémy Zoltán
Középgéczi Szerémy Zoltán (Nógrádmegyer, 1861. december 14. – Budapest, 1934. október 31.) magyar színész. Szerémy Gizella testvére, Kacskovics Lajos unokája.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapodon, nem kívánunk egyebet,
csendes lépteidet kísérje szeretet.
Szívedben béke, lelkedben nyugalom,
légy nagyon boldog ezen a szép napon.
Szívünk szeret ezt ne feledd,
a legtöbb mit adhatunk;
A családi szeretet.