Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Zsolt

Zsolt névnap mikor van?

Április 10-én.

Továbbá nem hivatalosan október 21-én és november 20-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

április 10 88%
október 21 6%
november 20 6%

Zsolt név jelentése

A Zsolt a régi Solt személynév alakváltozata.

Ismert becenevek: Zsoltika, Zsoltuska, Zsolta, Zsolesz, Zsoli, Zsozsó, Zsoci, Zsocó, Zsola

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 12. leggyakoribb férfi név, a férfiak 1.17%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Zsolt név gyakorisága Zsolt névvel születések száma

Ismert személyek Zsolt keresztnévvel

Hernádi Zsolt közgazdász, üzletember
Hernádi Zsolt Tamás (Tarján, 1960. november 30. –) magyar üzletember, 2001 óta a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság elnök-vezérigazgatója. 2020-ban Magyarország 69. leggazdagabb és 13. legbefolyásosabb személye volt.
Nyitrai Zsolt jogász, fideszes politikus
Nyitrai Zsolt (Eger, 1977. április 12. –) magyar politikus.
Frei Zsolt egyetemi oktató, fizikus
Frei Zsolt (Pécs, 1965. március 18. –) Széchenyi-díjas fizikus, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara (ELTE, TTK), Fizikai Intézete igazgatója, az Atomfizikai Tanszéke tanszékvezető egyetemi tanára. Öccse Frei Tamás híres író és műsorvezető. 2017-től az MTA-ELTE...
Zétényi Zsolt jogász
Zétényi Zsolt dr. (Veszprém, 1941. augusztus 9. –) magyar jogász, a Százak Tanácsának tagja, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat tagja. A nevéhez fűződő, 1991. november 4-én elfogadott, ám az Alkotmánybíróság által megsemmisített törvény, a „lex Zét...
Karácsonyi Zsolt
Karácsonyi Zsolt (Arad, Románia, 1977. április 27. –) József Attila-díjas romániai magyar nyelvű költő, műfordító, színház- és irodalomkritikus, a kolozsvári Helikon című irodalmi folyóirat főszerkesztője, az Erdélyi Magyar Írók Ligája elnöke.
Kovács Zsolt
Kovács Zsolt (Debrecen, 1951. július 20. –) Jászai Mari-díjas magyar színész.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Bár nem adok egész világot neked,
bárhogy is kívánod.
Ha nem is adok virágot,
boldog névnapot kívánok.