Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Vince

Vince névnap mikor van?

Január 22-én és április 5-én.

Továbbá nem hivatalosan április 9-én, május 24-én, július 19-én és szeptember 27-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

január 22 71%
április 5 15%
szeptember 27 6%
További 3 elrejtve.

Vince név jelentése

A Vince a latin eredetű férfinév, a Vincentius rövidülése. Jelentése: győztes.

Női párja: Vincencia

Jelentése: győztes

Leggyakoribb becenevek: Vincike, Vincus, Vici, Vili

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 80. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.07%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Vince név gyakorisága Vince névvel születések száma

Ismert személyek Vince keresztnévvel

Jekelfalussy Vince
Jekelfalusi és margitfalvai Jekelfalussy Vince (Múcsony, 1802. május 2. – Róma, 1874. május 15.) bölcseleti doktor, szepeshelyi majd székesfehérvári püspök, a római pápa trónállója és házi praelátusa, római gróf, a püspöki és szerzetesrendi ügyek római szent gyülekezetének tanácsosa, csász...
Bocskai Vince szobrász
Bocskai Vince újabban Bocskay (Szováta, 1949. december 16. –) erdélyi magyar szobrászművész. A Magyar Művészeti Akadémia tagja (2005).
Bunyitay Vince
Bunyitay Vince (Sátoraljaújhely, 1837. január 11. – Nagyvárad, 1915. március 16.) egyháztörténész, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja (1884).
Fekete Vince
Fekete Vince (Kézdivásárhely, 1965. április 7.) romániai magyar költő, szerkesztő, műfordító.
Grimm Vince litográfus, nyomdaigazgató, sakkozó
Grimm Vince (a külföldi szakirodalomban Vincent Grimm és Vincenz Grimm néven is szerepel) (Bécs, 1801. március 15. − Pest, 1872. január 15.) osztrák születésű magyar litográfus, nyomdaigazgató, sakkozó, sakkfeladványszerző.
Borbás Vince botanikus, egyetemi tanár
détári Borbás Vince (Ipolylitke, 1844. július 29. – Kolozsvár, 1905. július 7.) magyar egyetemi tanár, a 19. század legnagyobb magyar botanikusa, rendszertanász, a magyar flóra- és növényföldrajzi kutatás korszerűsítője. Botanikai szakmunkákban nevének rövidítése: „Borb.”.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Kicsi szívem, kicsi szám nagyon sok boldog névnapot kíván!