Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Dávid

Dávid névnap mikor van?

December 30-án.

Továbbá nem hivatalosan március 1-jén és december 29-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

december 29 45%
december 30 45%
március 1 10%

Dávid név jelentése

A Dávid héber eredetű férfinév, jelentése bizonytalan, esetleg kedvelt, szeretett, ill. apai részről testvér, esetleg uralkodó, más vélemény szerint egyesítő. Istenszerető jelentése is elterjedt. Ez utóbbi főleg Dávid zsidó királyhoz köthető.

Leggyakoribb becenevek: Dodó, Dodi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 20. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.64%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Dávid név gyakorisága Dávid névvel születések száma

Ismert személyek Dávid keresztnévvel

Bérczes Dávid
Bérczes Dávid (Borås, Svédország, 1990. január 14. –) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester.
Ney Dávid operaénekes
Ney Dávid (neve Neu Dávid alakban is előfordul) (Várpalota, 1842. február 12. – Budapest, 1905. augusztus 31.) magyar operaénekes (basszbariton).
Géczy Dávid videóklip, reklámfilm- és filmrendező
Géczy Dávid (Budapest, 1981. június 6. –) magyar reklámfilm- és filmrendező, forgatókönyvíró.
Bor Dávid
Bor Dávid (Budapest, 1994. december 10. –) labdarúgó, csatár, a FK Csíkszereda játékosa.
Dorosz Dávid politikus, jogász
Dorosz Dávid (Budapest, 1985. október 6. –) jogász, politikus, a Párbeszéd Magyarországért párt tagja, korábbi parlamenti képviselő, 2019-től Budapest főpolgármester-helyettese.
Vitézy Dávid közgazdász
Vitézy Dávid (Budapest, 1985. december 1. –) magyar közgazdász, közlekedési és város-mobilitási szakértő, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) munkacsoport-vezetője, elnökségi tagja és szóvivője. 2010 és 2014 között a Budapesti Közlekedési Központ alapító vezérigazgatója, 201...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

A nap az égen is Neked ragyog,
Hisz ma van a névnapod.
Rövid ez a pár sor, de benne van a lényeg,
Senki sem szeret úgy, mint mi szeretünk téged!