Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Pál

Pál névnap mikor van?

Január 25-én, június 26-án, június 29-éntegnap, június 30-ánma és szeptember 26-án.

Továbbá nem hivatalosan január 15-én, január 18-án, február 10-én, február 22-én, április 1-jén, április 28-án és október 19-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

június 26 22%
január 25 17%
június 29tegnap 14%
További 9 elrejtve.

Pál név jelentése

A latin Paulus névből származik.

Jelentése: kicsi

Leggyakoribb becenevek: Palika, Palkó, Palcsika, Paja, Pálocska, Pálka

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 39. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.34%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Pál név gyakorisága Pál névvel születések száma

Ismert személyek Pál keresztnévvel

Szontagh Pál politikus
Nógrádi Szontagh Pál (Szécsény, 1820. szeptember 11. – Horpács, 1904. június 15.) a főrendiház tagja, képviselőházi alelnök, belső titkos tanácsos, a reformkori Nógrád vármegyei nemesi ellenzék egyik vezetője.
Harrer Pál
Harrer Pál (Buda, 1829. október 18. – Budapest, 1914. július 27.) Buda, Pest és Óbuda egyesítése előtti évben Óbuda első és egyben utolsó polgármestere volt.
Bezerédj Pál agronómus
Bezerédj Pál, bezerédi gróf (Sopron, 1840. március 17. – Hidjapuszta (Szedres mellett), 1918. január 21.), mezőgazdász, a magyar selyemhernyó-tenyésztés és selyemgyártás mentora.
Pálffy Pál
Erdődi Pálffy Pál (Pozsony, 1580-as évek vége – Pozsony, 1653. november 26.) Magyarország nádora.
Forró Pál író, forgatókönyvíró, műfordító, ügyvéd
Forró Pál, 1899-ig Fischer külföldön leggyakrabban: Paul Forro, (Bécs, 1884. február 22. – Budapest, 1942. január 29.) magyar ügyvéd, regényíró, színműíró, forgatókönyvíró, műfordító, színházi és filmszakíró.
Bokor Pál író, újságíró, könyvkiadó-igazgató
Bokor Pál (Budapest, 1942. május 2. –) magyar író, újságíró, az Atlantic Press Kiadó igazgatója.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Gyönyörű napra ébredtél, még ha kint nem is süt a nap,
a boldogság szívárványa kísérje utadat!
Boldog Névnapot kívánok Neked,
a szeretet vezérelje minden lépésedet.