Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Mór

Mór névnap mikor van?

Szeptember 4-én.

Továbbá nem hivatalosan január 15-én, március 20-án, szeptember 13-án, szeptember 22-én, október 25-én és december 4-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

október 25 27%
szeptember 4 22%
március 20 15%
További 4 elrejtve.

Mór név jelentése

A Móric név XIX. Századi rövidítése.

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Az elmúlt években még nem szerepelt sem a 100 leggyakoribb név, sem a 100 legnépszerűbb név között, ezért nincsen pontos információnk a gyakoriságáról.

Ismert személyek Mór keresztnévvel

Adler Mór festő
Adler Mór (Óbuda, 1826. május 24. – Budapest, 1902. október 12.) magyar festő.
Balázs Mór üzletember
Verőczei Balázs Mór, Kohn Mózes (Pest, 1849. április 6. – Remagen, 1897. augusztus 1.) magánzó, a Budapesti Városi Villamosvasút Társaság alapító vezérigazgatója.
Erdélyi Mór fotográfus
Erdélyi Mór, született Grünwald (Nagysurány, 1866. december 3. – Budapest, Terézváros, 1934. március 11.) fényképész, fotóriporter.
Fischer Mór vállalkozó
Farkasházi Fischer Móric (Tata, 1799. március 25. – Tata, 1880. február 15.) porcelánfestő, porcelángyáros, a Ferenc József-rend lovagja; a herendi porcelángyártás felvirágoztatója, Farkasházy Tivadar ükapja.
Szent Mór
Pécsi Szent Mór, illetve pannonhalmi Szent Mór (1000 körül – 1070 körül) bencés szerzetes, később pécsi püspök.
Réthy Mór
Réthy Mór (Nagykőrös, 1846. november 9. – Budapest, 1925. október 16.) matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Ezt a napot régen vártuk,
megjegyeztük a naptárban,
tanultunk is egy kis verset,
csörgedező patak mellett!