Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Simon

Simon névnap mikor van?

Január 5-én, február 18-án és október 28-án.

Továbbá nem hivatalosan április 24-én, május 16-án és május 24-énholnap ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

január 5 39%
május 24holnap 25%
október 28 24%
További 3 elrejtve.

Simon név jelentése

A Simon a Simeon név görög Szimón alakváltozatából ered.

Női párja: Szimóna

Leggyakoribb becenevek: Simike, Simonka, Simkó, Simku

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Simon névvel születések száma

Ismert személyek Simon keresztnévvel

Joe Simon képregényrajzoló, képregényalkotó, szerkesztő, író, forgatókönyvíró
Joseph H. Simon (Rochester, New York, 1913. október 10. – New York, 2011. december 14.) amerikai képregényíró, rajzoló és szerkesztő, számos jelentős képregény-karakter megteremtésében közreműködött az 1930-as és 1940-es években, a Képregények Aranykorában.
Serfőző Simon
Serfőző Simon (Zagyvarékas, 1942. október 24. –) Kossuth- és József Attila-díjas költő, író.
Joseph Simon politikus
Joseph Simon (Bechtheim, 1851. február 7. – Portland, 1935. február 14.) az Amerikai Egyesült Államok szenátora (Oregon, 1898–1903).
Carolin Simon
Carolin Simon (Kassel, 1992. november 24. –) német válogatott női labdarúgó, jelenleg a Bayern München játékosa.
Sina Simon diplomata, bankár, politikus
Báró hodosi és kizdiai Sina Simon (Bécs, 1810. augusztus 15. – Bécs, 1876. április 15.) aromán származású osztrák földbirtokos, diplomata és mecénás.
Herbert Simon közgazdász, politikus, szociológus, egyetemi oktató, informatikus, politológus
Herbert Alexander Simon (Milwaukee, Wisconsin, 1916. június 15. — Pittsburgh, Pennsylvania, 2001. február 9.) Nobel-díjas amerikai politológus, közgazdász és pszichológus, a XX. század egyik meghatározó társadalomtudósa.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod van teneked,
ez a legszebb ünneped.
Rózsa nyíljon utadon,
ezt kívánom, barátom!