Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Márta

Márta névnap mikor van?

Július 29-én.

Továbbá nem hivatalosan január 19-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

július 29 93%
január 19 7%

Márta név jelentése

A Márta arameus eredetű bibliai női név. Jelentése: úrnő.

Jelentése: úrnő

Ismert becenevek: Mártika, Mártuska, Mártuci, Mártácska, Mártuka, Maci, Tuci, Tika

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 26. leggyakoribb női név, a nők 0.48%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Márta név gyakorisága

Ismert személyek Márta keresztnévvel

Mátrai Márta jogász
Mátrai Márta (Szombathely, 1948. február 22. –) magyar jogász, politikus. 1998-tól országgyűlési képviselő, 1998 és 2006 között, valamint 2010-től a Fidesz-frakció helyettes vezetője, 1998 és 2002 között frakcióigazgató is. 2013-tól az Országgyűlés háznagya.
Kende Márta rendező
Kende Márta (Budapest, 1923. március 3. – Budapest, 1994. november 18.) magyar rendező.
Pacsai Márta
Pacsai Márta, Megyeri Sándorné (Dorog, 1952. augusztus 29. –) magyar válogatott kézilabdázó, olimpikon. Pályafutása során a sportsajtóban Megyeriné és Megyeriné Pacsai Márta néven szerepelt. Jelenleg Budapesten gyermekével, Megyeri Zoltánnal él.
Taby Márta
Taby Márta (Budapest, 1925. január 1. – Budapest, 2004. augusztus 4.) magyar színésznő.
Demeter Márta politikus, országgyűlési képviselő, politológus
Demeter Márta (Budapest, 1983. március 6. –) országgyűlési képviselő, politológus, 2018 októberétől 2019 novemberéig a Lehet Más a Politika társelnöke.
Antal Márta atléta
Antal Márta, Rudas Ferencné (Debrecen, 1937. február 14. – Budapest, 2017. június 5.) olimpiai ezüstérmes magyar gerelyhajító.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Neved napján mit is mondhatnék?
Mindent, mit szeretnél, adjon meg az ég!
Légy boldog, míg világ a világ,
Fogadd ezt a verset, mert nincs nálam virág.