Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Márk

Márk névnap mikor van?

Április 25-én.

Továbbá nem hivatalosan május 25-én, június 18-án és október 7-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

április 25 73%
október 7 12%
május 25 9%
További 1 elrejtve.

Márk név jelentése

A Márkus név rövidülése.

Jelentése: Mars hadistenhez tartozó, neki szentelt

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 38. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.34%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Márk név gyakorisága Márk névvel születések száma

Ismert személyek Márk keresztnévvel

Baksa Márk katona
Baksaházi Baksa Márk (egyes forrásokban Marcus Baxam, Baksa Márkus, Baci György vagy Baxi Gergely, Gregor Baci, nevének nyugat-európai változata Baxa Márk; 16–17. század) magyar katona, aki 1598-ban bekövetkezett, számos műalkotásban megörökített sérüléséről lett híres.
Kőrösi Márk
Szent Kőrösi Márk (horvátul Marko Križevčanin) (Körös, 1589 – Kassa, 1619. szeptember 7.), a három kassai vértanú egyike. A Belovár-Kőrösi egyházmegye védőszentje (szeptember 7.).
Papp Márk
Papp Márk (Budapest, 1994. január 8. –) magyar olimpikon úszó.
Petneházi Márk
Petneházi Márk (Hódmezővásárhely, 1988. október 4.–), magyar labdarúgó.
Antal Márk pedagógus, matematikus, politikus
Antal Márk, 1898-ig Kohn (Devecser, 1880. április 18. – Kolozsvár, 1942. október 29.) pedagógus, matematikus, művelődéspolitikus. Antal János és Antal István apja. Megszervezte és igazgatta Kolozsvárott a Tarbut Zsidó Líceumot.
Zala Márk
Zala Márk, eredeti nevén: Márkus László (Nagykanizsa, 1949. január 27. – Budapest, 1985. november 16.) magyar színész.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

E szép napon Neked kel fel a nap,
Felhőkön át símogatja arcodat.
Csak neked nyújtja sugarát,
S velem együtt Boldog Névnapot kíván.