Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Margit

Margit névnap mikor van?

Január 18-án, február 22-én, június 10-én és november 16-án.

Továbbá nem hivatalosan január 19-én, január 28-án, június 20-án, július 9-én, július 20-án, augusztus 26-án, szeptember 2-án, október 16-án, október 17-én, október 25-én és december 30-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

június 10 55%
február 22 8%
július 20 5%
További 12 elrejtve.

Margit név jelentése

A görög eredetű latin Margareta név megmagyarosodott alakja.

Jelentése: gyöngy

Ismert becenevek: Margitka, Margó, Mancika, Manyika, Maca, Maci, Macuska, Manya, Gita, Gitta, Giti, Gitti, Gittácska, Gitka, Gitus, Grétike, Gretti

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 8. leggyakoribb női név, a nők 0.97%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Margit név gyakorisága

Ismert személyek Margit keresztnévvel

Wein Margit operaénekes, énektanár
Wein Margit, Ábrányiné Wein Margit (Lesnyek, 1861. december 15. – Budapest, 1948. november 28.) opera-énekesnő (szoprán).
Szilvássy Margit énekes
Szilvássy Margit (Beszterce, 1910. november 16. – Budapest., 1988. február 7.) operaénekes (szoprán), érdemes művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja.
Ács Margit
Ács Margit (Újpest, 1941. június 11. –) Kossuth-díjas magyar író, esszé- és tanulmányíró, műkritikus. A Magyar Művészeti Akadémia tagja (2002).
Bozzay Margit
Közkeletű nevén Bozzay Margit, valódi nevén bozzai Bozzay Boldizsárné Horváth Margit (jobaházi dőry) (Kemenesszentpéter, 1893. január 3. – Budapest, 1942. március 17.) író, újságíró.
Elek Margit
Elek Margit (asszonynevén: Balló Alfrédné; becenevén: Maca) (Budapest, 1910. május 5. – Budapest, 1986. február 4.) ötszörös világbajnok magyar vívó. Testvére: Elek Ilona.
Ladomerszky Margit
Ladomerszky Margit (Budapest, Terézváros, 1904. december 17. – Budapest, 1979. október 10.) magyar színésznő, érdemes művész.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

A nap az égen is Neked ragyog,
Hisz ma van a névnapod.
Rövid ez a pár sor, de benne van a lényeg,
Senki sem szeret úgy, mint mi szeretünk téged!