Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Rita

Rita névnap mikor van?

Május 22-én.

Továbbá nem hivatalosan augusztus 26-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

május 22 92%
augusztus 26 8%

Rita név jelentése

A Rita női név a Margit olasz alakjának, a Margheritának a rövidüléséből származik.

Leggyakoribb becenevek: Rituska, Rituka, Ritácska, Riti

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 52. leggyakoribb női név, a nők 0.27%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Rita név gyakorisága

Ismert személyek Rita keresztnévvel

Kerkay Rita
Kerkay Rita (Székesfehérvár, 1987. március 29. –) magyar színésznő, jelenleg a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja.
Méry Rita
Méry Rita (Veszprém, 1984. augusztus 22. –) válogatott labdarúgó, hátvéd, csatár. Jelenleg az MTK Hungária FC labdarúgója.
Békés Rita
Békés Rita (Debrecen, 1925. július 26. – Budapest, 1978. december 16.) Jászai Mari-díjas magyar színésznő. Békés István író lánya, Békés András rendező és Békés Itala színésznő nővére.
Kőbán Rita
Kőbán Rita (Budapest, 1965. április 10. –) kétszeres olimpiai bajnok magyar kajakozó.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Hogy kijelentsem ünnepélyesen,
Most itt az alkalom;
Régen láttalak, és bizony nekem,
Hiányoztál nagyon.