Illusztráció a kep_0017_no.jpg névhez Anyakönyvezhető Női név Lili

Lili névnap

Névnapját Július 11-én ünnepeljük.

Lili név jelentése

A Lili női név több idegen név (Karolina, Elizabet, Júlia) közös becenevéből önállósult. Nincs összefüggésben a hasonló hangzású angol lily szóval, amelynek jelentése: liliom.

Jelentése: liliom

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 73. leggyakoribb női név, a nők 0.18%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Lili név gyakorisága Lili névvel születések száma

Ismert személyek Lili keresztnévvel

Móricz Lili színész, író
Móricz Lili (Budapest, 1915. április 27. – Budapest, 1999. augusztus 29.) színésznő, író. Móricz Zsigmond legfiatalabb lánya, Both Béla, majd György László színészek felesége.
Darvas Lili
Darvas Lili, teljes nevén: Darvas Lili Sára (Budapest, 1902. április 10. – New York, 1974. július 23.) magyar színésznő.
Muráti Lili
Muráti Lili (sz. Muráti Teodóra Aurélia; Nagyvárad, 1911. július 22. – Madrid, 2003. április 17.) magyar színésznő és írónő.
Poór Lili
Poór Lili (Mariancs, 1886. április 15. – Kolozsvár, 1962. november 26.) színésznő, a kolozsvári színház örökös tagja, Janovics Jenő felesége.
Neményi Lili
Neményi Lili (Igló, 1902. november 28. – Budapest, 1988. július 14.) magyar opera-énekesnő (szoprán), színésznő, érdemes és kiváló művész, Horváth Árpád (1899–1944) rendező, színházigazgató felesége, Szabó Ernő (1900–1966) színművész féltestvére.
Berky Lili
Berky Lili, Berky Amália Terézia (Győr, 1886. március 15. – Budapest, 1958. február 5.) magyar színésznő, érdemes művész. Gózon Gyula Kossuth-díjas színész felesége.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Bár nem adok egész világot neked, bárhogy is kívánod,
Ha nem is adok virágot, Boldog Névnapot Kívánok!