Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Jolán

Jolán névnap mikor van?

Június 15-én és november 20-án.

Továbbá nem hivatalosan november 18-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

június 15 35%
november 20 35%
november 18 31%

Jolán név jelentése

Írói névalkotás Dugonics Andrásnak a Jólánka, Etelkának leánya című regényében ().

Jelentése: jó leány

Ismert becenevek: Jolánka, Jolika, Jocó, Jolka, Jolcsi, Jolóka, Jocika, Jola, Lola

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 64. leggyakoribb női név, a nők 0.21%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Jolán név gyakorisága

Ismert személyek Jolán keresztnévvel

Babus Jolán tanár, néprajzkutató, könyvtáros, muzeológus
Babus Jolán (Kassa, 1917. október 14. – Szekszárd, 1967. május 5.) tanár, néprajzkutató.
József Jolán
József Jolán, 1919 és 1928 között Lippe Lucie (Budapest, 1899. január 16. – Budapest, 1950. június 25.) író, József Attila és József Etelka nővére.
Balázs Jolán magasugró
Balázs Jolán (románul: Iolanda Balaș; Temesvár, 1936. december 12. – Bukarest, 2016. március 11.) romániai magyar magasugró, kétszeres olimpiai bajnok. Edzője, később férje Sőtér János volt. A 20. század legjobb női magasugrója, pályafutása során összesen 14 világrekordot döntött meg.
Simon Jolán színésznő
Simon Margit Jolán (Újpest, 1885. május 31. – Budapest, 1938. szeptember 24.) színésznő, előadóművész; tragikus haláláig Kassák Lajos felesége.
Boldog Jolán
Árpád-házi Jolán vagy Magyarországi Jolán (ismert még Lengyelországi Jolán és Jolánta néven is, lengyelül: Jolenta Węgierska; 1235 körül – 1298. június 11.), az Árpád-házból származó magyar királyi hercegnő, klarissza apáca, aki 1827-es boldoggá avatását követően Boldog Jolán (lengyelül: B...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Szívemből kívánok boldog névnapot,
kisérjék életed fényesnél fényesebb szerencse csillagok!
Szeresd a percet, örűlj a mának,
vágyaid idővel valóra válnak!