Illusztráció a kep_0008_ferfi.jpg névhez Anyakönyvezhető Férfi név Ottó

Ottó névnap

Névnapját Július 2-án ünnepeljük.

Továbbá nem hivatalosan január 16-án, február 23-án, március 23-án, szeptember 22-én és november 18-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

július 2 38%
szeptember 22 19%
november 18 18%
További 3 elrejtve.

Ottó név jelentése

A német Otto névből származik.

Leggyakoribb becenevek: Ottóka, Otika, Ottika, Ottici, Ottu, Poti

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 77. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.08%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Ottó név gyakorisága

Ismert személyek Ottó keresztnévvel

Szabó Ottó
Szabó Ottó, (Győr, 1955. december 16. –) válogatott labdarúgó, csatár, edző.
Szász Ottó matematikus
Szász Ottó (1904-ig Schlesinger Ottó; Alsószúcs, 1884. december 11. – Montreux, 1952. szeptember 19.) magyar matematikus.
Baditz Ottó festőművész
Baditz Ottó, szentkirályszabadjai (Tótkeresztúr (mostani nevén Magyarkeresztúr), 1849. március 19. – Magyarkeresztúr, 1936. április 21.) festőművész.
Schöck Ottó zenész, zeneszerző
Schöck Ottó (Győr, 1946. augusztus 31. – Budapest, 1999. június 16.) zenész és zeneszerző, a Metro együttes tagja.
Hátszegi Ottó vívó, katona, diplomata, hírszerző
Hátszegi Ottó (1945-ig Hatz, sportolóként korábban is a Hátszegi nevet használta) (Branjevo(wd) (Bosznia-Hercegovina), 1902. május 26. – Budapest, 1977. július 21.) magyar katonatiszt, diplomata, hírszerző, olimpikon tőr- és párbajtőrvívó, edző.
Ruttkai Ottó
Ruttkai Ottó (születési nevén Russ) Budapest, 1921. január 12. – Budapest, 1988. szeptember 17.) Jászai Mari-díjas magyar színész, színházigazgató. Ruttkai Éva és Ruttkai Iván testvére, valamint Lóránd Hanna színésznő férje volt.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Neved napjára kívánok sok szépet,
legyen számodra boldogság az élet.
Mint gyöngy virág az erdő közepén,
úgy virúljon az életed, névnapod ünnepén!