Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Ilona

Ilona névnap mikor van?

Augusztus 18-án.

Továbbá nem hivatalosan április 23-án, július 21-én, július 31-én, szeptember 23-án és október 14-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

augusztus 18 68%
július 31 14%
július 21 6%
További 3 elrejtve.

Ismert becenevek: Ilonka, ili, Ilike, Iluska, Ila, Ilácska, Ilka, Ica, Icuka, Illa, Ilók, Ilcsi, Icó, Inci, Cila, Cica, Pela, Pila, Lonka, Lonci

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 5. leggyakoribb női név, a nők 1.56%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Ilona név gyakorisága

Ismert személyek Ilona keresztnévvel

Mauks Ilona
Farkasfalvi Mauks Ilona Mária (Mohora, 1853. augusztus 18. – Horpács, 1926. május 24.) Mikszáth Kálmán felesége, Mauks Mátyás balassagyarmati szolgabíró, ügyvéd, földbirtokos leánya. Tizenegy testvére született, akik közül csak négyen érték meg a felnőttkort. Egyikük a nála két és fél évve...
Sárközi-Nagy Ilona színész
Sárközi-Nagy Ilona (Mór, 1982. október 9. –) magyar színművésznő.
Nagykovácsi Ilona énekesnő, színésznő
Nagykovácsi Ilona (Jászárokszállás, 1910. január 27. – Toronto, 1995. június 10.) előadóművész, kora szóhasználatával „dizőz”. Második férje Polgár Tibor zeneszerző, karmester; legtöbb dala is tőle származik.
Silai Ilona atléta
Silai Ilona, született Gergely Ilona (Kolozsvár, 1941. október 14. –) romániai magyar középtávfutó.
Szekeres Ilona
Szekeres Ilona (Kispest, 1937. április 27. –) magyar színésznő.
Szenik Ilona népzenekutató, egyetemi tanár
Szenik Ilona, Jagamas Jánosné (Szamosújvár, 1927. szeptember 7. – 2019. április 8.) magyar népzenekutató, egyetemi tanár, a Magyar Művészeti Akadémia tagja (2005). Férje, Jagamas János szintén népzenekutató.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Úgy áldjon meg isten neved napján,
Hogy beérhesd vele minden órán.
Legyen élted mint a virágos fa:
Remény s öröm virágozzék rajta.