Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Johanna

Johanna névnap mikor van?

Március 28-án és december 12-én.

Továbbá nem hivatalosan február 2-án, február 4-én, március 31-én, május 12-én, május 20-án, május 30-án és augusztus 21-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 28 33%
május 30 17%
március 31 14%
További 6 elrejtve.

Johanna név jelentése

A János férfinév latin Johannes formájának a női megfelelője.

Ismert becenevek: Johanka, Janka, Hanna, Hannika, Jankácska, Hanika, Johi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Johanna névvel születések száma

Ismert személyek Johanna keresztnévvel

Burgundi Johanna
Burgundi Johanna (franciául: Jeanne de Bourgogne; 1293 k. – Párizs, 1348. szeptember 12. vagy 1349. december 12.), házasságai révén 1628-től 1348/1349-ig francia királyné.
Konta Johanna
Konta Johanna (Sydney, (Ausztrália), 1991. május 17. –) magyar–ausztrál–brit állampolgárságú, 2012-ig ausztrál, utána brit színekben versenyző profi teniszezőnő, olimpikon.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Szívemből kívánok boldog névnapot,
kisérjék életed fényesnél fényesebb szerencse csillagok!
Szeresd a percet, örűlj a mának,
vágyaid idővel valóra válnak!