Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Tivadar

Tivadar névnap mikor van?

Április 20-án és november 9-én.

Továbbá nem hivatalosan április 30-án, június 28-án és szeptember 19-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

november 9 53%
április 20 32%
április 30 7%
További 2 elrejtve.

Tivadar név jelentése

A görög Theodoros szóból származik, jelentése "isten ajándéka", ami a görög theos (isten) és doron (ajándék) szavakból tevődik össze.

Kifejezetten népszerű név volt a keresztények között, ami kedvező jelentése mellett köszönhető annak is, hogy több szent is viselte ezt a nevet. Azonban Angliában igen ritka volt a 19. század előtt.

Leggyakoribb becenevek: Tivi, Tivadar

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Tivadar név gyakorisága

Ismert személyek Tivadar keresztnévvel

Pejácsevich Tivadar Horvát-Szlavon-Dalmátország bánja, a főrendiház örökös tagja.
Dr. gróf verőczei Pejácsevich Tivadar Mária (Nekcse, Verőce vármegye, 1855. szeptember 24. – Bécs, 1928. július 22.), Horvát-Szlavon-Dalmátország bánja, császári és királyi kamarás, valódi belső titkos tanácsos, a főrendiház örökös tagja, máltai lovag, a Jeruzsálemi Szent Sír rend lovagja, jogász.
Bódy Tivadar politikus, országgyűlési képviselő, jogász
Losonczi Dr. Bódy Tivadar Ede Ferenc (Pest, 1868. június 2. – Budapest, 1934. május 14.) magyar királyi udvari tanácsos, Budapest székesfőváros polgármestere, a magyar országgyűlés felsőházának tagja, a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület alelnöke, a Hév és Nova Rt. vezérigazgatója.
Tulassay Tivadar orvos, gyermekgyógyász, nefrológus, egyetemi tanár
Tulassay Tivadar (Galánta, Csehszlovákia, 1949. január 18. –) magyar orvos, gyermekgyógyász, nefrológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. 1995 és 2000 között a Semmelweis Egyetem általános és klinikai rektorhelyettese, 2003–2012 között az egyetem rektora.
Országh Tivadar hegedűművész, zeneszerző
Országh Tivadar (Soroksár, 1901. december 5. – Budapest, 1963. október 11.) magyar hegedűművész, zeneszerző.
Lehoczky Tivadar főügyész, régész, történész, néprajzkutató
Lehoczky Tivadar (Fiume, 1830. október 5. – Munkács, 1915. november 5.) uradalmi főügyész, régész, történész, néprajzkutató, Bereg vármegye történetének kutatója.
Huzella Tivadar
Huzella Tivadar (Nagyvárad, 1886. június 10. – Göd, 1950. július 11.) magyar orvos, biológus, hisztológus (szövettankutató), neves rákkutató. Az Alsógödi Biológiai Kutatóállomás létrehozója.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Légy olyan boldog, mint amilyen szép vagy,
legyen életedben száz millió szép nap.
Ne tudd meg soha mi az a bánat,
kerüljön el téged minden ami fájhat.
Kacagj, nevess csillogó szemekkel,
ezért imádkozunk összetett kezekkel.
Olyan szeretetre méltó szép, kedves, igazságos és szellemes vagy,
amilyen ember rajtad kívül nincs még egy!
Névnapod alkalmából fogadd szívből jövő jó kívánságaimat
és ezeket a kegyes hazugságaimat!