Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Emese

Emese névnap mikor van?

Július 5-éntegnap.

Továbbá nem hivatalosan január 23-án és március 23-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

július 5tegnap 81%
január 23 10%
március 23 10%

Emese név jelentése

Az Emese régi magyar női név, jelentése: szoptató, anyácska.

Leggyakoribb becenevek: Mese, Mesike, Emi, Emőke, Eme, Emeske

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 71. leggyakoribb női név, a nők 0.20%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Emese név gyakorisága Emese névvel születések száma

Ismert személyek Emese keresztnévvel

Barka Emese birkózó
Barka Emese (Budapest, 1989. november 4. –) Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes szabadfogású magyar birkózó. 2015-ben Európai játékok-győztes lett.
Kovács Emese sportoló, úszó
Kovács Emese (Baja, 1991. március 1. –) Európa-bajnoki ezüstérmes magyar úszó, A Jövő SC versenyzője, a pekingi olimpiai csapat tagja.
Orgován Emese
Orgován Emese (Budapest, 1971. július 9.–) magyar színésznő.
Hunyady Emese
Hunyady Emese (Budapest, 1966. március 4. –) olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar, majd osztrák gyorskorcsolyázó. Hunyady 1984-től 2002-ig hat téli olimpián vett részt, és számos magyar, valamint osztrák sprintbajnokságon szerzett elsőséget. Pályafutását műkorcsolyázóként kezdte, siker...
Egyed Emese pedagógus, egyetemi tanár, költő, irodalomtörténész
Egyed Emese (Kolozsvár, 1957. július 5. –) pedagógus, egyetemi tanár, költő, irodalomtörténész. Egyed Péter költő testvére, Egyed Ákos történész lánya.
Balogh Emese
Balogh Emese (Budapest, 1939. március 19. – 2014. szeptember 6.) magyar színésznő.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Rég láttál te is. Már elfeledted
Azt, hogy én is vagyok,
Mindazonáltal kívánok neked
Sok boldog névnapot.