Illusztráció Férfi név Jenő

Jenő névnap mikor van?

Névnapját június 2-án, július 2-ánholnapután, július 8-án és november 13-án ünnepeljük.

Melyik napon ünneplik általában?

július 8 41%
november 13 34%
július 2holnapután 16%
További 1 elrejtve.

Jenő név jelentése

Honfoglalás kori törzsnévből vált keresztnévvé.

Leggyakoribb becenevek: Jencike, Jenőke, Jenőcske

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 58. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.15%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Jenő név gyakorisága

Ismert személyek Jenő keresztnévvel

Balassa Jenő színész
Balassa Jenő (szül. Schweiger Jakab, Jászárokszállás, 1859. május 30. – Budapest, 1926. augusztus 4.) magyar színművész.
Körmendi-Frim Jenő szobrász
Körmendi–Frim Jenő, született Frim Jenő (Budapest, 1886. október 11. – Washington, D.C., 1959. augusztus 14.): magyar szobrász, egyetemi tanár, éremművész. Számos portrét, plakettet és köztéri szobrot alkotott. Feleségével, Fejérváry Erzsi festő és keramikussal 1939-től az Amerikai Egyesül...
Sztojanovits Jenő orgonista, karnagy
Sztojanovits Jenő (Pest, 1864. április 4. – Budapest, 1919. január 28.) magyar zeneszerző, zenepedagógus, karnagy.
Ivánfi Jenő
Ivánfi Jenő, született Weisbrunn Ignác (Szeghalom, 1863. október 6. – Budapest, 1922. szeptember 26.) színész és színházi rendező. A budapesti Nemzeti Színház örökös tagja, a Petőfi Társaság tagja (1922).
Görög Jenő
Görög Jenő (Budapest, 1920. június 20. – Budapest, 1978. december 12.) vegyészmérnök, a kémiai tudományok kandidátusa (1964).
Doby Jenő
Doby Jenő (Kassa, 1834. szeptember 4. – Porto-Ré, 1907. július 1.) grafikus, rézmetsző, rézkarcoló, festőművész, Doby Géza biokémikus apja.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Neved napján mit is mondhatnék?
Mindent, mit szeretnél, adjon meg az ég!
Légy boldog, míg világ a világ,
Fogadd ezt a verset, mert nincs nálam virág.