Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Norbert

Norbert névnap mikor van?

Névnapját Június 6-án ünnepeljük.

Norbert név jelentése

Germán eredetű német névből származik.

Leggyakoribb becenevek: Norbika, Norcsika, Nori, Norbertke

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 30. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.50%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Norbert név gyakorisága Norbert névvel születések száma

Ismert személyek Norbert keresztnévvel

Lipusz Norbert
Lipusz Norbert (Miskolc, 1986. április 23. –) magyar labdarúgó, balszélső.
Nagy Norbert
Nagy Norbert (Budapest, 1994. december 23. –) magyar autóversenyző, túraautó-Európa-bajnoki második helyezett. Jelenleg az FIA hegyi-Európa-bajnokságban versenyez a 8N Technology pilótájaként egy BMW E90-es volánja mögött.
Kállai Norbert
Kállai Norbert (Cegléd, 1984. március 6. –) magyar labdarúgó, védő.
Szent Norbert
Magdeburgi Szent Norbert vagy Premontrei Szent Norbert (Gennep vagy Xanten, 1080/1085 – Magdeburg, 1134. június 6.) főnemesi családból származott, mint nem elsőszülöttet szülei papi pályára szánták, a világi karrier számára így nem adatott meg. Norbert szubdiakónus lett a kölni érsek szolg...
Szűcs Norbert zeneszerző, gitáros
Szűcs Norbert (Budapest, 1970. július 6. – ) Artisjus-díjas zeneszerző, többszörös platina- és aranylemezes szerző, producer.
Gyömbér Norbert
Gyömbér Norbert (Nagyrőce, 1992. július 3. –) szlovákiai magyar labdarúgó, aki jelenleg a Salernitana Calcio és a szlovák labdarúgó-válogatott játékosa.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Kék a tenger, kék az ég,
Kivánom, hogy boldog légy.
Ez a nap a TE napod,
Boldog Névnapot Kívánok!