Illusztráció a kep_0011_ferfi.jpg névhez Anyakönyvezhető Férfi név Miklós

Miklós névnap

Névnapját December 6-án ünnepeljük.

Továbbá nem hivatalosan március 21-én, szeptember 10-én, szeptember 25-én és november 13-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

december 6tegnap 77%
november 13 10%
március 21 8%
További 2 elrejtve.

Miklós név jelentése

A Miklós a görög Nikolaosz név szláv változatából származik, jelentése győzelem + nép, egyes források szerint nép ragyogása.

Jelentése: győzelem + nép

Ismert becenevek: Miki, Mikó, Mikes, Micuka, Miklóska, Mickó, Mikus, Miklike, Mikulás, Mikuci

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 31. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.48%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Miklós név gyakorisága Miklós névvel születések száma

Ismert személyek Miklós keresztnévvel

Báthori Miklós
Ecsedi Báthori Miklós (1435? – 1506) váci püspök, a humanizmus jeles magyar képviselője. Építkezéseinek nagy része elpusztult, de emléke máig él.
Lukács Miklós dzsesszzenész, ütőhangszeres
Lukács Miklós (Törökszentmiklós, 1977. január 9.) zenész, cimbalomművész.
Szilágyi Miklós néprajzkutató, muzeológus, egyetemi oktató
Szilágyi Miklós (Tiszafüred, 1939. február 4. – 2019. május 7. ) néprajzkutató, muzeológus, a néprajztudomány doktora. Tudományos pályafutásának két leghangsúlyosabb vonulata a hagyományos halászati formák kutatása, valamint az alföldi mezővárosokra vonatkozó, történeti néprajzi irányultsá...
Berend Miklós gyermekgyógyász, szakíró, egyetemi magántanár
Berend Miklós, Nicolaus Berend (szül. Bleuer, Nagykálló, 1870. június 18. – Budapest, 1919. június 24.) magyar gyermekgyógyász, szakíró, egyetemi magántanár. Berend Miklósné (1881–1956) író, műfordító férje, Berend Miklós (1908–1944) belgyógyász édesapja.
Vadász Miklós rajzoló, festőművész
Vadász Miklós, Waldmann (Budapest, 1884. július 27. – Párizs, 1927. augusztus 10.) magyar festőművész, grafikus, plakáttervező, illusztrátor.
Papp Miklós
Keresztesi Papp Miklós, K. Papp Miklós (Dés, 1837. október 29. – Kolozsvár, 1880. február 12.) hírlapszerkesztő.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

E szép napon Neked kel fel a nap,
Felhőkön át símogatja arcodat.
Csak neked nyújtja sugarát,
S velem együtt Boldog Névnapot kíván.