Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Laura

Laura névnap mikor van?

Június 17-én.

Továbbá nem hivatalosan április 11-én, június 28-án és október 19-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

június 17 73%
október 19 11%
április 11 9%
További 1 elrejtve.

Laura név jelentése

A Laura latin eredetű női név, a Laurentius (Lőrinc) férfinév női párjának, a Laurenciának a rövidülése. Azonban lehet a latin laurus szó származéka is, aminek a jelentése babérfa' 'babérkoszorú'.

Jelentése: babérfa

Leggyakoribb becenevek: Lóra, Lórika

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 63. leggyakoribb női név, a nők 0.21%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Laura név gyakorisága Laura névvel születések száma

Ismert személyek Laura keresztnévvel

Szabó Laura
Szabó Laura (Budapest, 1997. november 19. –) magyar válogatott kézilabdázó, a Váci NKSE játékosa.
Helvey Laura
Urváry Lajosné Helvey Laura (Arad, 1852. december 10. – Budapest, 1931. február 2.) drámai színésznő. Helvey Ilka és Helvey Irén testvére.
Ruttkay Laura
Ruttkay Laura (Miskolc, 1975. február 3. –) Jászai Mari-díjas magyar színésznő, szinkronszínész.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Kicsi szívem, kicsi szám nagyon sok boldog névnapot kíván!