Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Iván

Iván névnap mikor van?

Névnapját Június 24-én ünnepeljük.

Iván név jelentése

Az Iván férfinév a János név szláv formájából illetve a régi magyar Jovános, Ivános változatából származik.

Női párja Ivána és Ivica.

Leggyakoribb becenevek: Ivánka, Ivike, Ivanuska

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 92. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.05%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Iván név gyakorisága Iván névvel születések száma

Ismert személyek Iván keresztnévvel

Persa Iván plébános, író
Persa Iván (szlovénül Ivan Perša) (Izsakócz, 1861. április 2. – Szentsebestyén, 1935. szeptember 26.) magyarországi szlovén római katolikus plébános, író.
Bassa Iván lelkész, író, politikus
Bassa Iván szlovénül Ivan Baša (Belatinc, 1875. április 11. – Bagonya, 1931. február 13.) magyarországi szlovén katolikus lelkipásztor, író, a történelmi Vendvidék (ma nagyrészt a Muravidék) trianoni békeszerződés utáni politikai vezetője, a Szlovén Néppárt tagja.
Faragó Iván
Faragó Iván (Budapest, 1946. április 1. –) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, magyar sakkbajnok, sakkolimpiai és sakkcsapat világbajnoksági ezüstérmes, csapatban kétszeres Európa-bajnoki ezüst és egyszeres bronzérmes.
Andrassew Iván újságíró, író, publicista
Andrassew Iván, (eredetileg Andrasev; (Budapest, 1952. július 29. – Budapest, 2015. január 14.) magyar író, hírlapíró.
Ruttkai Iván
Ruttkai Iván (születési nevén Russ) (Budapest, 1922. december 19. – Stockholm, 2013. június 30.) grafikus, színész, sportoló, Ruttkai Éva és Ruttkai Ottó színművészek testvére. Életének utolsó évtizedeiben Svédországban élt.
Koós Iván báb- és díszlettervező
Koós Iván (Budapest, 1927. március 26. – Budapest, 1999. október 15.) Kossuth-díjas báb- és díszlettervező.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Bár nem adok egész világot neked, bárhogy is kívánod,
Ha nem is adok virágot, Boldog Névnapot Kívánok!