Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Dénes

Dénes névnap mikor van?

Április 8-án és október 9-én.

Továbbá nem hivatalosan április 6-án, december 2-án, december 26-án és december 30-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

október 9 49%
április 8 25%
április 6 19%
További 3 elrejtve.

Dénes név jelentése

A görög Dionüszosz névből származik.

Jelentése: Dionüszosznak ajánlott

Leggyakoribb becenevek: Déneske, Dinike, Dinci

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 74. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.09%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Dénes név gyakorisága Dénes névvel születések száma

Ismert személyek Dénes keresztnévvel

Mednyánszky Dénes
Mednyei és medgyesi báró Mednyánszky Dénes (Veszele, 1830. november 19. – Bécs, 1911. december 28.) magyar geológus, szakíró, országgyűlési képviselő, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja. Mednyánszky Alajos (1784–1844) művelődéspolitikus, író, történész és gróf Majláth Ágnes fia.
Andrássy Dénes festőművész, grafikusművész, politikus
Gróf krasznahorkai és csíkszentkirályi Andrássy Dénes (Krasznahorkahosszúrét, 1835. november 19. – Palermo, 1913. február 23.) főrendiházi tag, műpártoló, a Magyar Heraldikai és Genealógiai Társaság elnöke, az MTA tagja.
Farkas Dénes jogász, képviselő
Boldogfai Farkas Dénes Imre Gábor (Felsőbagod, 1884. október 1. – Budapest, 1973. augusztus 11.) magyar nemesi származású gazdálkodó, politikus és országgyűlési képviselő, 1956-ban a Demokrata Néppárt korelnöke.
Gábor Dénes bibliográfus, kisgrafikai szakíró
Gábor Dénes (Brassó, 1936. március 17. – Kolozsvár, 2019. december 28.) magyar bibliográfus, kisgrafikai szakíró.
Mihály Dénes mérnök, feltaláló
Mihály Dénes (Gödöllő, 1894. július 7. – Nyugat-Berlin, 1953. augusztus 29.) magyar mérnök, feltaláló.
Szécsi Dénes
Szécsi Dénes (Felsőlendva, 1410 körül – Esztergom, 1465. február 1.) középkori magyar főpap és politikus, bíboros, esztergomi érsek, nyitrai és egri püspök, Magyarország első prímása volt; 1449–1464 között kancellári hivatalt is viselt. Ő koronázta meg V. Lászlót, I. Ulászlót és I. Mátyást.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapodra mondok száz jó kívánságot,
legyen ez a napod szép, boldog és áldott!
Kedves képed a szívemben ragyog,
névnapodon veled együtt én is boldog vagyok.