Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Andor

Andor névnap mikor van?

November 30-án.

Továbbá nem hivatalosan május 17-én és október 9-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

november 30 76%
október 9 18%
május 17 6%

Leggyakoribb becenevek: Andorka, Bandi, Andri, Andris, Andi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 88. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.05%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Andor név gyakorisága Andor névvel születések száma

Ismert személyek Andor keresztnévvel

Szakács Andor színész, rendező
Szakács Andor (Étfalva, 1865 – Kolozsvár, 1924. március 21.) színész, rendező.
Pünkösti Andor színikritikus, író, újságíró, rendező, színházigazgató
Pünkösti Andor (Kassa, 1892. október 31. – Budapest, 1944. július 12.) magyar színikritikus, író, újságíró, rendező, színházigazgató.
Horváth Andor esszéíró, műfordító, szerkesztő, egyetemi oktató
Horváth Andor (Kolozsvár, 1944. március 8. – Karcag, 2018. április 9.) erdélyi magyar esszéíró, műfordító, szerkesztő, egyetemi oktató. Horváth Tibor öccse.
Járosi Andor lelkész, pedagógus, író
Járosi Andor (Újsándorfalva, 1897. december 5. – Magnyitogorszk, 1944. december 26.) evangélikus lelkész, teológiai tanár, író.
Szenes Andor költő, műfordító, újságíró
Szenes Andor, Szenes Andor Béla (Budapest, 1899. december 2. – Budapest, Kőbánya, 1935. július 11.) költő, műfordító, újságíró. Szenes Béla unokatestvére, Szenes Iván édesapja.
Miklós Andor újságíró, lapszerkesztő, üzletember, főszerkesztő
Miklós Andor, 1905-ig Klein Ármin (Budapest, 1880. január 21. – Budapest, 1933. december 2.) újságíró, lapszerkesztő, Az Est tulajdonos-főszerkesztője, az Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt. elnöke.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Bár nem adok egész világot neked,
bárhogy is kívánod.
Ha nem is adok virágot,
boldog névnapot kívánok.