Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Endre

Endre névnap mikor van?

Július 17-én.

Továbbá nem hivatalosan november 30-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

július 17 72%
november 30 28%

Endre név jelentése

Az András név alakváltozata.

Ismert becenevek: Bandika, Endri, Enci, Encsi, Endi, Endru, Endrus

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 63. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.12%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Endre név gyakorisága

Ismert személyek Endre keresztnévvel

Gyimesi Endre helytörténész, könyvtáros, politikus
Gyimesi Endre József (Keszthely, 1952. október 20. –) magyar helytörténész, politikus, 1994 és 2010 között Zalaegerszeg polgármestere, 2010 óta a levéltárakért felelős miniszteri biztos, helyettes államtitkári rangban.
Domanovszky Endre filozófus, tanár
Domanovszky Endre (Tótkomlós, 1817. november 17. – Budapest, 1895. április 18.) magyar filozófus, filozófiai író, jogakadémiai tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.
György Endre politikus
György Endre (Huszt, 1848. március 18. – Budapest, 1927. január 15.) magyar politikus, földművelésügyi miniszter, közgazdasági író, az MTA tagja (levelező: 1879, rendes: 1919). György Aladár testvére.
Szkárosi Endre költő, művészeti író, műfordító, kritikus, irodalomtörténész, egyetemi tanár, előadó
Szkárosi Endre (eredeti neve: Horváth Endre) (Budapest, 1952. május 28. –) József Attila-díjas (2007) magyar költő, művészeti író, műfordító, kritikus, irodalomtörténész, az ELTE egyetemi tanára. Intermediális művész, előadó.
Thék Endre bútorasztalos, bankár, iparos, kereskedő
Thék Endre (Orosháza, Békés vármegye, 1842. november 3. – Balatonfüred, Zala vármegye, 1919. június 8.) asztalosmester, bútor- és zongoragyáros, az első hazai bútorgyár alapítója, a magyar nagyüzemi bútorgyártás megteremtője.
Csonka Endre
Csonka Endre (Szeged, 1915. október 7. – Budapest, 2001. november 6.) magyar színész. Csonka András édesapja.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapodra mit kívánja néked?
Adjon a Termető hosszú, boldog éltet.
Ameddig a szívem utolsót nem dobban,
Szeretlek kisfiam, mindenkinél jobban.
Ne ismerj szenvedést, ne ismerj bánatot.
Adjon a Sors neked igaz boldogságot.
S hogyha bármi gond ér, tudd, hogy amíg vagyok,
Örömben és bajban én melletted állok.