Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Zsigmond

Zsigmond névnap mikor van?

Május 2-án.

Továbbá nem hivatalosan május 1-jén ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

május 1 56%
május 2 44%

Zsigmond név jelentése

A Zsigmond férfinév, mely a germán eredetű német Siegmund, Sigismund névből származik. Elemeinek jelentése: győzelem + védelem.

Jelentése: győzelem + védelem

Leggyakoribb becenevek: Zsiga, Zsigu

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 86. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.05%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Zsigmond név gyakorisága Zsigmond névvel születések száma

Ismert személyek Zsigmond keresztnévvel

Zsigmond magyar király
Luxemburgi Zsigmond, németül: Sigismund von Luxemburg (Prága, 1368. február 14. – Znaim, 1437. december 9.) magyar, német és cseh király, német-római császár, a késő középkori Európa egyik legjelentősebb személyisége, a hercegi birtokáról elnevezett német eredetű Luxemburgi-ház tagja.
Berényi Zsigmond
Gróf karancsberényi Berényi Zsigmond József (Bokod, 1694. szeptember 27. – Pécs, 1748. szeptember 25.) A Pécsi Egyházmegye 65. püspöke, Baranya-megyei főispán.
Kovács Zsigmond teológus, katolikus pap, katolikus szerpap
Kovács Zsigmond (Bánokszentgyörgy, 1820. október 21. vagy 1820 – Veszprém, 1887. június 28.) teológiai doktor, veszprémi és pécsi püspök, a magyar királyné kancellárja.
Szöllősi Zsigmond
Szöllősi Zsigmond (Születési neve: Deutsch, névváltozat: Szőllősi, Tiszaszőllős, 1872. augusztus 18. – Budapest, 1953. augusztus 14.) magyar író, újságíró. Szőllősi Zoltán testvére.
Kulinyi Zsigmond újságíró, szerkesztő
Kulinyi Zsigmond (Szentes, 1854. március 29. – Szeged, 1905. június 6.) újságíró, lapszerkesztő.
Beöthy Zsigmond
Szlováni Beöthy Zsigmond (Komárom, 1819. február 17. – Komárom, 1896. január 29.) költő, író, bíró, jogtudós.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Szeretnék csók lenni édes ajkadon,
napsugarad lenni minden hajnalon,
beragyogni neked az egész világot,
de most csak Boldog Névnapot Kívánok!