Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Terézia

Terézia névnap mikor van?

Névnapját március 11-én, június 17-én, július 8-án, augusztus 3-án, október 1-jén, október 3-án és október 15-én ünnepeljük.

Melyik napon ünneplik általában?

október 15 60%
augusztus 3 13%
október 1 10%
További 4 elrejtve.

Terézia név jelentése

Görög eredetű.

Ismert becenevek: Terézke, Tera, Terka, Terike, Tercsike, Teruska, Trézsi, Treszka, Teca, Rézi, Reza, Rezi, Reszka, Zia, Ziuska

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 50. leggyakoribb női név, a nők 0.28%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Terézia név gyakorisága

Ismert személyek Terézia keresztnévvel

Mária Terézia magyar királynő
Mária Terézia, magyar királynőként II. Mária (németül: Maria Theresia Walburga Amalia Christina von Habsburg; Bécs, 1717. május 13. – Bécs, 1780. november 29.) a Habsburg-házból származó, III. Károly király és Erzsébet Krisztina királyné második gyermekeként született német-római császári ...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Gyönyörű napra ébredtél, még ha kint nem is süt a nap,
a boldogság szívárványa kísérje utadat!
Boldog Névnapot kívánok Neked,
a szeretet vezérelje minden lépésedet.