Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Szilárd

Szilárd névnap mikor van?

Március 11-én.

Továbbá nem hivatalosan április 12-én és december 14-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 11 67%
december 14 29%
április 12 5%

Szilárd név jelentése

Magyar nyelvújítási alkotás a Konstantin név magyarosítására.

Leggyakoribb becenevek: Szilike, Sziszike

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 69. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.11%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Szilárd név gyakorisága Szilárd névvel születések száma

Ismert személyek Szilárd keresztnévvel

Donhoffer Szilárd
Donhoffer Szilárd (Budapest, 1902. július 3. – Pécs, 1999. január 12.) Kossuth-díjas orvos, belgyógyász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Kutatási területe a kórélettan, a diabetes, a pajzsmirigy működése, valamint az élő szervezetek különböző belső szabályozásai ...
Bogdánffy Szilárd
Boldog Bogdánffy Szilárd (Feketetó, 1911. február 21. – Nagyenyed, 1953. október 2.) püspök, vértanú.
Podmaniczky Szilárd író, költő, újságíró, tanár, forgatókönyvíró, dramaturg
Podmaniczky Szilárd (Cegléd, 1963. július 24. –) magyar író, költő, újságíró, tanár, forgatókönyvíró és dramaturg.
Keresztes Szilárd katolikus pap
Keresztes Szilárd (Nyíracsád, 1932. július 19. –) magyar görögkatolikus pap, nyugalmazott hajdúdorogi megyés püspök, miskolci apostoli adminisztrátor. Húsz évig vezette a Magyar görögkatolikus egyházat (Hajdúdorogi egyházmegye, Miskolci apostoli exarchátus), 2008-ban vonult nyugállományba.
Bánki Szilárd film- és tv-rendező
Bánki Szilárd (Budapest, 1943. július 3.) film- és tv-rendező.
Németh Szilárd politikus
Németh Szilárd István (Budapest, 1964. április 24. –) magyar politikus, a Fidesz országgyűlési képviselője (2004–2006, 2009–), csepeli önkormányzati képviselő (1998–), a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának vezetője (2002–2009), XXI. kerületi polgármester (2010–2014). A Fidesz „rezsicsök...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Milyen csodaszép ez a nap, ugye Te is érzed,
mosolygós az egész világ, köszöntenek Téged,
ma éjjel majd Rád találnak, csodatévő álmok,
én addig is szeretettel: Boldog névnapot kívánok!