Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Rudolf

Rudolf névnap mikor van?

Április 17-én.

Továbbá nem hivatalosan július 27-én, október 17-én és november 7-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

április 17 58%
október 17 24%
november 7 15%
További 1 elrejtve.

Rudolf név jelentése

Germán eredetű német névből.

Leggyakoribb becenevek: Rudika, Rudolfka

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 82. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.06%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Rudolf név gyakorisága

Ismert személyek Rudolf keresztnévvel

Andorka Rudolf katona, diplomata
Andorka Rudolf (Rezső) (született Fleischhacker Rezső Sándor) (Sopron, 1891. november 8. – Budapest, 1961. március 30.) magyar honvéd vezérőrnagy, diplomata, Andorka Rudolf szociológus édesapja.
Faluvégi Rudolf
Faluvégi Rudolf (Budapest, 1994. január 9. –) magyar válogatott kézilabdázó, a német TVB Stuttgart játékosa.
Frommer Rudolf gépészmérnök, feltaláló
Frommer Rudolf (Pest, 1868. augusztus 4. – Budapest, 1936. szeptember 1.) címzetes gépészmérnök, feltaláló. A magyar Frommer-pisztolyok kifejlesztője.
Balogh Rudolf fotográfus
Balogh Rudolf, teljes nevén Balogh Rudolf Gusztáv Adolf (Budapest, 1879. szeptember 1. – Budapest, 1944. október 9.) fotóművész, a magyaros stílus néven ismert fotográfiai irányzat egyik megteremtője és legjelesebb képviselője.
Deményi Rudolf
Deményi Rudolf, született: Demetrovics Rezső Szilárd, névváltozatok: Demetrovits Rudolf, Deményi Rezső (Paks, 1914. szeptember 27. – Wollongong, 1993. március 2.[forrás?]) román válogatott labdarúgó, fedezet.
Fabinyi Rudolf
Fabinyi Rudolf (Jolsva, 1849. május 30. – Budapest, 1920. március 7.) magyar vegyész, tudományszervező. Ő volt a Vegytani Lapok, az első magyar nyelvű kémiai folyóirat alapítója, valamint a Magyar Kémikusok Egyesületének első elnöke.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

A nap az égen is Neked ragyog,
Hisz ma van a névnapod.
Rövid ez a pár sor, de benne van a lényeg,
Senki sem szeret úgy, mint mi szeretünk téged!