Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Patrik

Patrik névnap mikor van?

Március 17-én.

Továbbá nem hivatalosan április 28-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 17 90%
április 28 10%

Patrik név jelentése

A Patrícius férfinév latin eredetű, jelentése: rómainak született nemes.

Női párja a Patrícia.

Leggyakoribb becenév: Pati

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 52. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.20%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Patrik név gyakorisága Patrik névvel születések száma

Ismert személyek Patrik keresztnévvel

Nagy Patrik
Nagy Patrik (Győr, 1991. február 16. –) magyar labdarúgó, középpályás. A 2010-es szezon első felét a Ferencvárosnál töltötte kölcsönben, míg a tavaszi szezonra Angyalföldre került, ahol a Vasasnál játszott. Többszörös magyar korosztályos válogatott.
Szent Patrik
Szent Patrik (latinul: Patricius; népi ír: *Qatrikias; óír: Cothraige vagy Coithrige; közép-ír: Pátraic; ír: Pádraig; ówalesi: Patric; középwalesi: Padric; walesi: Padrig; óangol: Patric), (kb. 387 – kb. 460. március 17.. [az ír hagyomány szerint 493]) keresztény térítő volt, akit leggyakr...
Demjén Patrik
Demjén Patrik (Esztergom, 1998. március 22. –) magyar korosztályos válogatott labdarúgó, aki jelenleg a Zalaegerszegi TE játékosa.
Poór Patrik
Poór Patrik (Győr, 1993. november 15. –) magyar válogatott labdarúgó, profi pályafutása kezdetétől 2017-ig az MTK, majd két szezonon át a Puskás AFC játékosa volt. 2019 szeptemberében a Paks szerződtette, majd egy év elteltével a DVSC játékosa lett.
Bacsa Patrik
Bacsa Patrik (Miskolc, 1992. június 3. –) magyar labdarúgó, többször pályára lépett a U19-es és - a U21-es válogatottban is.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Bár nem adok egész világot neked,
bárhogy is kívánod.
Ha nem is adok virágot,
boldog névnapot kívánok.