Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Marcell

Marcell névnap mikor van?

Január 9-én, január 16-án és augusztus 14-én.

Továbbá nem hivatalosan április 26-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

augusztus 14 47%
január 9 40%
április 26 8%
További 1 elrejtve.

Marcell név jelentése

A Marcell Férfinév orosz nyelv Orosz eredetű. A Marcellus anyanévből származik, ez pedig a Marcus (magyarul Márkus) becézőjéből.

Női párja: Marcella.

Jelentése: Mars istennek szentelt

Leggyakoribb becenevek: Marcelka, Marci

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 51. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.20%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Marcell név gyakorisága Marcell névvel születések száma

Ismert személyek Marcell keresztnévvel

Jankovics Marcell író, hegymászó, ügyvéd, politikus
Jankovics Marcell (eredetileg Jankovich) (Gárdospuszta, 1874. november 3. – Budapest, 1949. november 12.) író, politikus, ügyvéd, éremgyűjtő alpinista. A 20. század eleji magyar hegymászás egyik vezető egyénisége. Unokája Jankovics Marcell filmrendező.
Nemes Marcell műgyűjtő, pénzember, műkereskedő
Nemes Marcell, jánoshalmi (szül. Klein Mózes) (Jánoshalma, 1866. május 4. – Budapest, 1930. október 28.) műgyűjtő, műkereskedő, mecénás.
Riesz Marcell
Riesz Marcell (Győr, 1886. november 16. – Lund, 1969. szeptember 4.) magyar matematikus, egyetemi tanár, Riesz Frigyes matematikus öccse. Ismert az összegzési módszerek, potenciálelmélet és az analízis más részeiben, a számelméletben, a parciális differenciálegyenletek és a Clifford-algebr...
Grossmann Marcell
Grossmann Marcell (Marcel Grossmann, Budapest, 1878. április 9. – Zürich, 1936. szeptember 7.) matematikus az Eidgenössische Technische Hochschule (Zürich) tanára, a leíró geometria volt a szakterülete. Albert Einstein barátja és osztálytársa volt. Grossmann hangsúlyozta Einstein számára a...
Breuer Marcell építész, bútortervező, egyetemi oktató
Breuer Marcell Lajos, vagy nemzetközileg ismert formában Marcel Breuer (Pécs, 1902. május 21.[11] – New York, 1981. július 1.[12]) világhírű magyar építész, formatervező, a Bauhaus mestere, Walter Gropius tanítványa és későbbi munkatársa.
Fodor Marcell
Fodor Marcell (Székesfehérvár, 1987. október 27.– ) magyar labdarúgó, jelenleg a Puskás Akadémia játékosa. Posztját tekintve, hátvéd. Magyarországon korábban megfordult a Zalaegerszeg, a Fehérvár, az Újpest, a Diósgyőr, a Felcsút, a Debrecen és a Kaposvári Rákóczi csapatában is.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Csillagfényes álmaid váljanak valóra,
legyen ünnep lelkednek minden nap és óra!
Kerülje a bánat örökre el házad,
érjen annyi boldogság mit ember csak kívánhat!
Boldog névnapot kívánok!