Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Krisztián

Krisztián névnap mikor van?

Március 13-án.

Továbbá nem hivatalosan július 27-én, november 12-én és december 20-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 13 76%
július 27 13%
december 20 6%
További 1 elrejtve.

Krisztián név jelentése

A Krisztián férfinév görög eredetű, a latin közvetítéssel átvett Christianus név rövid alakja. Jelentése: krisztusi, Krisztushoz tartozó. Női névpárja a Krisztina, Krisztiána. A szót a magyar nyelvben kereszténynek is fordítják.

Leggyakoribb becenevek: Krisz, Krisztike, Krisztiánka

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 27. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.55%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Krisztián név gyakorisága Krisztián névvel születések száma

Ismert személyek Krisztián keresztnévvel

Adorján Krisztián
Adorján Krisztián (Budapest, 1993. január 19.) magyar labdarúgó, jelenleg az olasz Virtus Entella játékosa.
Lovassy Krisztián
Lovassy Krisztián (Budapest, 1988. június 23. –) Európa-bajnoki ezüstérmes magyar kerékpárversenyző, jelenleg a kontinentális besorolású luxemburgi Team Differdange – Losch csapat tagja.
Kristóf Krisztián zsonglőr, artistaművész
Kristóf Krisztián (Budapest, 1969. június 28. –) Hortobágyi Károly-díjas és Guinness Rekorder magyar zsonglőr, artistaművész, 1996 és 2012 között a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál főrendezője.
Szabó Krisztián
Szabó Krisztián (Székesfehérvár, 1989. június 21. –) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, U18 ifjúsági Európa-bajnok csapatban.
Nagy Krisztián
Nagy Krisztián (Budapest, 1994. július 28. –) magyar válogatott jégkorongozó, csatár.
Nyerges Krisztián
Nyerges Krisztián (Budapest, 1977. szeptember 26. –) magyar labdarúgó. Pályafutását a Vasasban kezdte ahol többek közt 4 intertoto kupa mérkőzésen is pályára lépett, de a csapatban leginkább csereként jutott szóhoz. A több játéklehetőség érdekében 2000-től 1 éven át a BVSC-Zugló csapatát e...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Milyen csodaszép ez a nap, ugye Te is érzed,
mosolygós az egész világ, köszöntenek Téged,
ma éjjel majd Rád találnak, csodatévő álmok,
én addig is szeretettel: Boldog névnapot kívánok!