Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Klára

Klára névnap mikor van?

Augusztus 12-én.

Továbbá nem hivatalosan április 17-én és augusztus 11-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

augusztus 12 53%
augusztus 11 39%
április 17 8%

Klára név jelentése

Latin eredetű.

Ismert becenevek: Klárika, Kalári, Klárácska, Kláris, Kaláris, Klárcsi, Klárica, Králika, Kaja

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 34. leggyakoribb női név, a nők 0.38%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Klára név gyakorisága

Ismert személyek Klára keresztnévvel

Garas Klára művészettörténész
Garas Klára (Rákosszentmihály, 1919. június 19. – Budapest, 2017. június 26.) magyar művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója 1964 és 1984 között, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.
Küry Klára
Küry Klára (Jászkisér, 1870. március 27. – Budapest, 1935. április 27.) magyar színésznő, operettprimadonna.
Póczy Klára régész, művészettörténész
Dr. Póczy Klára, asszonynevén Szentgáli Ferencné, egyes publikációkban Sz. Póczy Klára (Kolozsvár, 1923. február 6. – Budapest, 2008. október 16.) régész, művészettörténész, a történeti (régészeti) tudományok doktora. Munkássága révén neve elválaszthatatlan a pannoniai városok, különösen B...
Leövey Klára pedagógus, író, újságíró
Lövői és lövőpetri Leövey Klára (olykor Löwey vagy Lövei, Máramarossziget, 1821. március 25. – Budapest, 1897. április 8.) a magyar nőnevelés egyik úttörője, író, újságíró.
Sándor Klára politikus, nyelvész, szociolingvista
Sándor Klára (Salgótarján, 1965. január 27. –) magyar nyelvész, tanszékvezető főiskolai tanár, dékánhelyettes, politikus.
Hajdu Klára énekes
Hajdu Klára (Szeged, 1982. június 3.) magyar énekesnő.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

A nap az égen is Neked ragyog,
Hisz ma van a névnapod.
Rövid ez a pár sor, de benne van a lényeg,
Senki sem szeret úgy, mint mi szeretünk téged!