Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Árpád

Árpád névnap mikor van?

Március 31-én és december 11-én.

Továbbá nem hivatalosan január 5-én és április 7-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

december 11 51%
március 31 39%
január 5 8%
További 1 elrejtve.

Árpád név jelentése

Régi magyar név.

Leggyakoribb becenevek: Árpika, Pádi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 47. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.23%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Árpád név gyakorisága Árpád névvel születések száma

Ismert személyek Árpád keresztnévvel

Abonyi Árpád
Abonyi Árpád, születési nevén nagyabonyi Csiba Árpád (Barsszentkereszt, 1865. szeptember 11. – Budapest, 1918. július 25.) író, kolozsvári, majd budapesti újságíró.
Balázs Árpád dalköltő, hegedűművész
Balázs Árpád, medgyesi (Kolozsvár, 1874. november 16. – Budapest, 1941. március 23.) zeneszerző, dalköltő.
Bernáth Árpád germanológus, egyetemi oktató, filológus
Bernáth Árpád (Jánoshalma, 1941. február 15. –) magyar germanista, filológus, egyetemi tanár. Akadémiai nagydoktoriját 2009. június 19-én védte meg az MTA Székházában.
Milinte Árpád
Milinte Árpád (Marcali, 1976. május 4. –) magyar labdarúgó, posztját tekintve kapus.
Csurgay Árpád villamosmérnök, nanotechnológus, egyetemi tanár
Csurgay Árpád István (Budapest, 1936. szeptember 8. –) Széchenyi-díjas magyar villamosmérnök, nanotechnológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Az elektromos áramkörök elmélete, valamint a nanoelektronika nemzetközi hírű tudósa. 1976 és 1980 között a Távközlési Ku...
Szenes Árpád festőművész
Szenes Árpád (francia nyelvterületen: Árpád Szenès, Budapest, 1897. május 6. – Párizs, 1985. január 16.) Franciaországban alkotó, magyar zsidó származású absztrakt festő. Életművében a figuratív ábrázolástól a szürrealizmuson át a lírai absztrakcióig jutott.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Neved napján mit is mondhatnék?
Mindent, mit szeretnél, adjon meg az ég!
Légy boldog, míg világ a világ,
Fogadd ezt a verset, mert nincs nálam virág.