Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Orsolya

Orsolya névnap mikor van?

Névnapját Október 20-án ünnepeljük.

Orsolya név jelentése

Az Orsolya női név a latin ursa- medve szóból ered, az Ursula név magyaros olvasatából, jelentése mackó.

Jelentése: kis medve

Leggyakoribb becenév: Orsi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 60. leggyakoribb női név, a nők 0.24%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Orsolya név gyakorisága Orsolya névvel születések száma

Ismert személyek Orsolya keresztnévvel

Drozdik Orsolya grafikus, szobrász, festőművész, egyetemi docens
Drozdik Orsolya (külföldön: Orshi Drozdik) (Abda, 1946. február 15. –) magyar grafikus. A Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő Tanszékének habilitált egyetemi tanára, számos külföldi képzőművészeti intézmény vendégelőadója.
Szent Orsolya
Szent Orsolya valószínűleg a 4. században élt, bár a legenda szerint az 5. századtól övezi nagy tisztelet, a római katolikus egyház szentje.
Kanizsai Orsolya arisztokrata
Kanizsai (Kanizsay) Orsolya (1521 körül – Sárvár, 1571. március 2. és május 2. között) magyar főúrnő, báró nádasdi és fogarasföldi Nádasdy Tamás magyar nádor felesége; Kanizsai Dorottya unokahúga.
Karafiáth Orsolya
Karafiáth Orsolya (Budapest, 1976. szeptember 19. –) költő, fordító, publicista, énekesnő.
Vérten Orsolya
Vérten Orsolya (Budapest, 1982. július 22. –) volt magyar válogatott kézilabdázó, a Győri Audi ETO KC és a FTC-Rail Cargo Hungaria korábbi balszélsője.
Tóth Orsolya
Tóth Orsolya (Tóth Orsi) (Békéscsaba, 1981. november 20. –) magyar színésznő.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Bár nem adok egész világot neked,
bárhogy is kívánod.
Ha nem is adok virágot,
boldog névnapot kívánok.