Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Nándor

Nándor névnap mikor van?

Október 19-én.

Továbbá nem hivatalosan május 30-án és június 5-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

október 19 84%
május 30 12%
június 5 4%

Nándor név jelentése

A Nándor régi magyar személynév, a nándor népnévből származik, a jelentése dunai bolgár. A 19. században felújították a Ferdinánd magyarosítására.

Jelentése: dunai bolgár

Leggyakoribb becenév: Nándi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 65. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.12%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Nándor név gyakorisága Nándor névvel születések száma

Ismert személyek Nándor keresztnévvel

Hargitai Nándor
Hargitai Nándor, Sziffert, Szirmai (Mátraszele, 1919. október 20. – Esztergom, 2006. szeptember 11.) a Dorogi Bányász egykori legendás labdarúgója, a Dorogi FC Örökös Tagja.
Wagner Nándor szobrász, festőművész, rajzoló, grafikusművész
Wagner Nándor (Nagyvárad, 1922. október 7. – Moka, Japán, 1997. november 15.) szobrász, festő.
Horánszky Nándor politikus
Hórai Horánszky Nándor (Eger, 1838. január 15. – Budapest, 1902. április 19.) jogász, politikus, magyar királyi kereskedelmi miniszter, országgyűlési képviselő, Horánszky Lajos apja.
Koch Nándor
Bodrogi Koch Nándor dr. (Kolozsvár, 1885. július 7. – Budapest, 1961. április 27.) geográfus, geológus, válogatott labdarúgó, jobbösszekötő, újságíró. Apja Koch Antal geológus.
Dulánszky Nándor akadémikus, katolikus pap, katolikus szerpap
Doliánszki Dulánszky Nándor Alajos (Esztergom, 1829. október 15. – Pécs, 1896. január 24.) székesfehérvári püspök 1875-től 1877-ig, pécsi püspök 1877-től haláláig.
Fa Nándor hajóskapitány, vitorlázó
Fa Nándor (Székesfehérvár, 1953. július 9. –) magyar hajótervező és -építő, óceáni szólóvitorlázó, az első magyar, aki egyedül kerülte meg vitorlásával a Földet, amelyet összesen ötször vitorlázott körbe, és ötször kerülte meg a Horn-fokot is – ebből háromszor egyedül, kétszer pedig a társ...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Azt kívánjuk mind-mind itt e szép napon:
Ragyogjon rád napfény, boldog légy nagyon.
Szíved sose féljen, bánat sose érjen,
szerencse kísérjen, minden utadon.