Illusztráció Férfi név Dezső

Dezső névnap mikor van?

Névnapját február 11-én, május 30-án, november 15-én, december 15-én és december 18-án ünnepeljük.

Melyik napon ünneplik általában?

május 30 79%
december 18 8%
november 15 5%
További 2 elrejtve.

Dezső név jelentése

A latin Desiderius névből.

Ismert becenevek: Dezsőke, Dezsike, Dezske, Dedi, Decsi, Dezse, Dezsek, Deske

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 70. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.11%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Dezső név gyakorisága

Ismert személyek Dezső keresztnévvel

Arányi Dezső operaénekes
Arányi Dezső (külföldön Desider Arányi; eredeti nevén Goldberger Dávid Májer) (Szatmárnémeti, 1867. augusztus 28. – Pesterzsébet, 1923. június 21.) operaénekes (tenor). Pólya Tibor festőművész apósa.
Monoszlóy Dezső
Monoszlóy Dezső (Budapest, 1923. december 28. – Bécs, 2012. május 1.), Monoszlóy M. Dezső, Metzke magyar költő, író, műfordító.
Bér Dezső festőművész
Bér Dezső, 1904-ig Behr (Kalocsa, 1875. április 10. – Budapest, 1924. október 7.) magyar festő, grafikus, karikaturista és plakáttervező.
Váli Dezső festőművész
Váli Dezső (Budapest, 1942. október 2. –) magyar festőművész.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Egy angyalt küldök Neked, tegye szebbé az életed!
Tegyen pénzt a zsebedbe, vigyen boldogságot a szívedbe!
Vegyenek körül barátok, BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!