Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Martin

Martin névnap mikor van?

Névnapját április 13-án, november 11-én és november 12-én ünnepeljük.

Melyik napon ünneplik általában?

november 11 53%
november 12 27%
április 13 20%

Martin név jelentése

A Márton névnek a latin eredetihez közel álló vált.

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 53. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.19%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Martin név gyakorisága Martin névvel születések száma

Ismert személyek Martin keresztnévvel

Gary Martin
Gary Martin (Darlington, 1990. október 10. –) angol labdarúgó, 2019 óta az izlandi ÍBV játékosa. Magyarországon Újpestben szerepelt kölcsönben 2010 tavaszán.
Alvin Martin
Alvin Edward Martin (Bootle, 1958. július 29. –) angol válogatott labdarúgó.
John Martin politikus, jogász, bíró
John Martin (Hartsville, 1833. november 12. – Topeka, 1913. szeptember 3.) az Amerikai Egyesült Államok szenátora (Kansas, 1893–1895).
Marvin Martin
Marvin Martin (Párizs, Franciaország, 1988. január 10. –) francia labdarúgó, aki jelenleg a Chambly-ban játszik középpályásként. A francia válogatott tagjaként ott volt a 2012-es Európa-bajnokságon.
Daniel Martin úszó
Daniel Cristian Martin (2000. október 5. –) kétszeres ifjúsági olimpiai ezüstérmes román úszó.
Edward Martin politikus, jogász, ügyvéd, ügyvéd, író
Edward Martin (Greene megye, 1879. szeptember 18. – Washington, 1967. március 19.) az Amerikai Egyesült Államok szenátora (Pennsylvania, 1947–1959).
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod van ma, köszönteni jöttem,
rímekből neked csokrot is kötöttem.
Mert a Te névnapod olyan drága nekem,
nem is tudom miért nem töltöd mindig velem.