Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Lóránt

Lóránt névnap mikor van?

Január 15-én.

Továbbá nem hivatalosan augusztus 10-én és szeptember 15-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

január 15 79%
augusztus 10 11%
szeptember 15 10%

Lóránt név jelentése

A germán eredetű Roland név magyar alakváltozata.

Jelentése: hírnév + merész

Leggyakoribb becenév: Lórika

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Lóránt név gyakorisága Lóránt névvel születések száma

Ismert személyek Lóránt keresztnévvel

Hegedűs Lóránt
Idősebb Hegedűs Lóránt (Hajdúnánás, 1930. november 11. – Budapest, 2013. január 26.) református lelkész, a Dunamelléki református egyházkerület püspöke 1991-től 2002-ig, író, teológus. Döntő szerepe volt az első magyar református egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem létrehozásában.
Kabdebó Lóránt irodalomtörténész, egyetemi oktató
Kabdebó Lóránt (Budapest, 1936. augusztus 9. –) magyar irodalomtörténész, kritikus, egyetemi tanár, Szabó Lőrinc monográfusa. Számos önálló kötet és monográfia szerzője, Szabó Lőrinc-életműkiadások gondozója, a Pécsi és a Miskolci Egyetem tudományszervező egyénisége.
Horváth Lóránt ügyvéd, E. Rechtsanwalt [Ausztria], egyetemi oktató
Lukács Lóránt operatőr, filmrendező
Lukács Lóránt (Budapest, 1934. november 27. –) Balázs Béla-díjas magyar operatőr, filmrendező, érdemes művész. Egy időben[mikor?] a Magyar Operatőrök Társasága kuratóriumának elnöke volt. Fiatalabb korában motorcsónak-versenyző és motorversenyző volt.
Schuster Lóránt
Schuster Lóránt (Budapest, 1949. május 20. –) a P. Mobil együttes vezetője, 1998–2002 között a fővárosi közgyűlés képviselője.
Hegedüs Lóránt közgazdász, politikus, szociológus, egyetemi oktató
Magyarzsákodi Hegedüs Lóránt (Pest, 1872. június 28. – Budapest, 1943. január 1.) pénzügyminiszter, tanár, közgazdasági író, gazdaságpolitikus, az MTA tagja (levelező: 1920, tiszteleti: 1934, igazgatósági: 1935). Édesapja Hegedüs Sándor politikus volt, öccse, Hegedüs Sándor (1875–1953) író.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Váljanak valóra legszebb álmaid,
Hozza az élet mosoly-órák százait,
Könnyed csak a boldogságtól legyen,
Könnyű harmatként lépj völgyön és hegyen,
Ahol Rád szívekből a Nap ragyog,
Kívánok neked boldog névnapot!