Illusztráció a kep_0008_ferfi.jpg névhez Anyakönyvezhető Férfi név Leó

Leó névnap

Névnapját Április 11-én és november 10-én ünnepeljük.

Továbbá nem hivatalosan február 18-án, február 20-án, április 19-én, június 12-én, június 28-án, július 3-án, július 17-én, október 10-én és október 17-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

február 20 29%
április 11 26%
április 19 17%
További 8 elrejtve.

Leó név jelentése

A latin leo szóból származik, ami oroszlánt jelent. Népszerű volt a korai keresztények között, 13 pápa is ezt a nevet kapta.

A 2000-es évektől egyre kevésbé használt névvé vált.

Jelentése: oroszlán

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Az elmúlt években még nem szerepelt sem a 100 leggyakoribb név, sem a 100 legnépszerűbb név között, ezért bár nincsen pontos információnk a gyakoriságáról, az kijelenthető, hogy ritkább nevek közé tartozik.

Ismert személyek Leó keresztnévvel

Veigelsberg Leó újságíró
Veigelsberg Leó, Feigelberg Leopold (Boldogasszony, 1839. január 26. – Budapest, 1907. október 31.) hírlapíró, a Pester Lloyd főszerkesztője, Ignotus Hugónak, a Nyugat folyóirat főszerkesztőjének apja, Véghelyi Péter orvos, gyermekgyógyász nagyapja.
Lánczy Leó bankár
Lánczy Leó (Pest, 1852. május 10. – Budapest, Terézváros, 1921. január 26.) bankelnök.
Forgács Leó
Forgács Leó, (Fleischmann Leó) (Budapest, 1881. október 5. – Berettyóújfalu, 1930. augusztus 17.) neves sakkversenyző, magyar bajnok, szakíró. Mérnök akart lenni, de a sakkozás miatt abbahagyta az egyetemet.
Goldberger Leó üzletember, felsőházi tag
Goldberger Leó, teljes nevén dr. Buday-Goldberger Leó (Budapest, 1878. május 2. – Mauthausen, 1945. május 5.) a magyar textilipar egyik nevezetes alakja, aki a 20. század első évtizedeiben igen nagy szerepet vállalt annak korszerűsítésében. Az 1785-ben alapított Goldberger-gyár elnök-vezér...
Frankel Leó politikus, újságíró, kommünár, ékszerész, ötvösművész, szakszervezeti tisztségviselő
Frankel Leó (Újlak,[m 1] 1844. február 25. – Párizs, 1896. március 29.) politikus, a Párizsi Kommün munka- és kereskedelemügyi bizottságának vezetője.
Festetics Leó zeneszerző, színigazgató
Tolnai gróf Festetics Leó (Pécs, 1800. október 8. – Budapest, 1884. november 15.) a pesti Nemzeti Színház igazgatója, zeneszerző.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Legyen egészséged, tudjál boldog lenni,
és a szívedet soha ne bántsa meg senki!
Napod is legyen örömnek napja,
kívánjuk, hogy a sors ezeket megadja!