Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Kázmér

Kázmér névnap mikor van?

Névnapját Március 4-én ünnepeljük.

Kázmér név jelentése

A Kazimír név magyar alakvált.

Leggyakoribb becenevek: Kázi, Kazika

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Az elmúlt években még nem szerepelt sem a 100 leggyakoribb név, sem a 100 legnépszerűbb név között, ezért nincsen pontos információnk a gyakoriságáról.

Ismert személyek Kázmér keresztnévvel

Zichy Kázmér
Gróf zicsi és vázsonykői Zichy Hippolit Kázmér György Lajos, németül: Kasimir Hyppolit Georg Ludwig Zichy von Zich und Waschon (Zichyújfalu, 1868. április 24. – Apc, 1955. május 1.) magyar nagybirtokos, vadász, író. A vadászirodalomban kétéves kelet-afrikai vadászkörútjáról írt naplójával ...
Szent Kázmér politikus
Szent Kázmér (lengyelül: Kazimierz), (1458. október 3. – 1484. március 4.) lengyel királyi herceg, szent.
Batthyány Kázmér diplomata, politikus
Németújvári gróf Batthyány Kázmér Antal Ferenc (Pozsony, 1807. június 3. – Párizs, 1854. július 13.) reformkori liberális ellenzéki vezető, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc alatt pedig főispán, kormánybiztos és a Szemere-kormány tagjaként Magyarország első külügyminisztere volt. S...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Neved napja az alkalom, most mondjuk el Neked,
hogy a Te kis családod, milyen nagyon szeret.