Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Kálmán

Kálmán névnap mikor van?

Névnapját Október 13-án ünnepeljük.

Kálmán név jelentése

A Kálmán török eredetű régi magyar személynév. Jelentése: maradék, életben maradt.

Ismert becenevek: Kálmánka, Kálmika, Kálmus, Kalmi, Kalma, Kami, Kalika, Kamu

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 57. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.15%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Kálmán név gyakorisága

Ismert személyek Kálmán keresztnévvel

Szabó Kálmán közgazdász, politikus, akadémikus
Szabó Kálmán (Bogyoszló, 1921. november 20. – Budapest, 2007. május 25.) magyar közgazdász. Felesége, Sz. Jónás Ilona jeles középkortörténész volt.
Darnay Kálmán régész, muzeológus, múzeumigazgató, író
Szentmártoni Darnay Kálmán (szül: Dorner Kálmán, Sümeg, Zala vármegye, 1864. május 11. – Sümeg, Zala vármegye, 1945. július 3.) régész, muzeológus, író, királyi tanácsos, magyar királyi tanácsos és magyar kormányfőtanácsos, az állami Darnay-múzeum alapító igazgatója.
Mikszáth Kálmán politikus, jogász
Kiscsoltói Mikszáth Kálmán László dr. (Budapest, 1885. április 28. – Budapest, Ferencváros, 1950. december 20.) jogász, politikus, Miskolc főispánja.
Szerdahelyi Kálmán
Szerdahelyi Kálmán (Miskolc, 1829. február 16. – Nagybánya, 1872. november 14.) magyar színész.
Gyimesi Kálmán operaénekes
Gyimesi Kálmán (Csenger, 1933. május 13. –) Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes (bariton), érdemes művész, A Szegedi Nemzeti Színház Örökös Tagja.
Laki Kálmán biokémikus, fiziológus, egyetemi oktató
Laki Kálmán vagy Koloman Laki (Szolnok, 1909. február 1. – Bethesda, USA, 1983. február 12.) Kossuth-díjas biokémikus, fiziológus, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja. Az 1948 után amerikai emigrációban élő tudós jelentős eredményeket ért el a véralvadás biokémiai, élettani mechani...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Egy angyalt küldök Neked, tegye szebbé az életed!
Tegyen pénzt a zsebedbe, vigyen boldogságot a szívedbe!
Vegyenek körül barátok, BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!