Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Imre

Imre névnap mikor van?

Névnapját November 5-én ünnepeljük.

Imre név jelentése

A germán Amalrich, Emmerich névből.

Ismert becenevek: Imike, Imrike, Imriske, Imruska, Imrüske, Imrécske, Imkó, Imcsi, Inci, Pinke, Pinkó, Binkó, Binci

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 16. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.83%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Imre név gyakorisága Imre névvel születések száma

Ismert személyek Imre keresztnévvel

Ujhelyi Imre mezőgazdász, állatorvos, gazdasági akadémiai tanár, igazgató
Ujhelyi Imre máshol Újhelyi (Dunapataj, 1866. január 12. – 1923. március 23.) gazdasági akadémiai tanár, igazgató.
Balog Imre
Balog Imre (Békéscsaba, 1991. október 28. –) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, csapatban U18 Európa-bajnok, kétszeres egyetemi-főiskolai magyar bajnok.
Szöllősi Imre
Szöllősi Imre (Budapest, 1941. február 19. –) világbajnok, ötszörös Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes kajakozó, edző.
Bárány Imre matematikus
Bárány Imre (Mátyásföld, 1947. december 7. –) Széchenyi-díjas magyar matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Szűkebb szakterülete a diszkrét geometria.
Pattantyús-Ábrahám Imre kohómérnök, egyetemi tanár
Pattantyús-Ábrahám Imre (Illava, 1891. augusztus 26. – Budapest, 1956. január 30.) kohómérnök, egyetemi tanár.
Augustich Imre országgyűlési gyorsíró, hírlapíró
Razdertai Augustich Imre (Agostich Imre) (Murapetróc, 1837. szeptember 29. v. szeptember 30. – Budapest, 1879. július 17.) országgyűlési gyorsíró és hírlapíró.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Úgy áldjon meg isten neved napján,
Hogy beérhesd vele minden órán.
Legyen élted mint a virágos fa:
Remény s öröm virágozzék rajta.