Illusztráció a kep_0013_no.jpg névhez Anyakönyvezhető Női név Etelka

Etelka névnap

Névnapját December 16-án ünnepeljük.

Továbbá nem hivatalosan január 29-én, február 5-én, június 11-én, június 12-én és október 8-án ünnepeljük a névnapját.

Etelka név jelentése

Dugonics András névalkotása az Etelka című regényében, az Etele férfinévből.

Az Etelka név jelentése "szeretett apánk", a regény alapján.

Az Etelka név Magyarországon korábban elterjedtebb volt, de az utóbbi időben népszerűsége csökkent. A 2000-es évekre már nem szerepelt a leggyakoribb női nevek között​​​​.

Ismert becenevek: Etel, Etuska, Eta, Etka, Etike, Etuka, Etácska, Peta, Petka, Etuci, Tuci, Tusi, Telka

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 72. leggyakoribb női név, a nők 0.20%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Etelka név gyakorisága

Ajándék ötletek névnapra

Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod van ma, köszönteni jöttem,
rímekből neked, csokrot is kötöttem.
Mert a te névnapod olyan drága nekem,
nem is tudom miért nem is töltöd mindig velem.