Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Dorottya

Dorottya névnap mikor van?

Február 6-án.

Továbbá nem hivatalosan szeptember 2-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

február 6 87%
szeptember 2 13%

Dorottya név jelentése

A görög Δωροθεος (Dorotheos) névből származik.

Az eredeti Dorotheos szó jelentése: Isten ajándéka. A görög δωρον (doron) és θεος (theos) szavakból tevődik össze, melyek jelentése ajándék és isten.

Leggyakoribb becenevek: Dórika, Dorka, Dorkó, Dóra, Dori

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 97. leggyakoribb női név, a nők 0.12%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Dorottya név gyakorisága Dorottya névvel születések száma

Ismert személyek Dorottya keresztnévvel

Dénes Dorottya
Dénes Dorottya (Budapest, 1992. július 8. –) válogatott labdarúgó, csatár. Jelenleg a Hegyvidék SE játékosa. Apja Dénes András sportújságíró, sportvezető, nagybátyja Dénes Tamás sportújságíró, futballtörténész.
Kanizsai Dorottya arisztokrata
Kanizsai Dorottya (1490-1532 után) a 15. és 16. században élt magyar főúrnő, Kanizsai Miklós soproni ispán leánya. Születésének és halálának körülményei ismeretlenek. A források utoljára 1532-ben említik.
Schumi Dorottya
Schumi Dorottya (Budapest, 1974. július 30. –) válogatott labdarúgó, csatár, edző. Jelenleg az MTK U17-es csapatának az edzője.
Faluvégi Dorottya
Faluvégi Dorottya (Budapest, 1998. március 31. –) (becenevén : Csibe, Csibi) junior világbajnok, magyar válogatott kézilabdázó, jobbszélső, jelenleg a Győri Audi ETO játékosa. Bátyja, Faluvégi Rudolf válogatott kézilabdázó.
Géczy Dorottya
Géczy Dorottya (Budapest, 1931. május 21. –) Jászai Mari-díjas magyar színésznő.
Udvaros Dorottya
Udvaros Dorottya (Budapest, 1954. augusztus 4. –) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Édesapja Udvaros Béla rendező, édesanyja Dévay Camilla színművésznő.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Egy angyalt küldök Neked, tegye szebbé az életed!
Tegyen pénzt a zsebedbe, vigyen boldogságot a szívedbe!
Vegyenek körül barátok, BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!