Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Dóra

Dóra névnap mikor van?

Névnapját Február 6-án ünnepeljük.

Dóra név jelentése

A Dóra a Dorottya névnek több nyelvben is meglévő önállósult beceneve. A latin Theodora szóból származik, melynek jelentése Isten ajándéka.

Leggyakoribb becenevek: Dórika, Dorka

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 28. leggyakoribb női név, a nők 0.41%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Dóra név gyakorisága Dóra névvel születések száma

Ismert személyek Dóra keresztnévvel

Rothmeisel Dóra
Rothmeisel Dóra (Budapest, 1983. július 26. –) válogatott labdarúgó, kapus és műsorvezető a Telemedia cégnél.
Dúró Dóra politikus, politológus
Dúró Dóra (Szentes, 1987. március 5. –) magyar politológus, nemzeti radikális politikus, 2010 és 2018 között a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője, a párt Oktatási Kabinetjének elnöke. 2007–2014 között a Jobbik szóvivője, 2014 és 2016 között a Jobbik frakcióvezető-hel...
Nagy Dóra
Nagy Dóra (Szombathely, 1994. november 5. –) válogatott labdarúgó, csatár. Jelenleg a Viktória FC labdarúgója.
Maurer Dóra grafikus, festő, filmkészítő, pedagógus
Maurer Dóra (Budapest, 1937. június 11.–) Kossuth-díjas grafikus, festő, filmkészítő. A magyar új avantgárd jeles képviselője. A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja (1995), 2017. november 27-étől a szervezet elnöke.
Papp Dóra
Papp Dóra (Szombathely, 1991. január 5. –) válogatott magyar labdarúgó, csatár. Jelenleg az Union Nové Zámky labdarúgója.
Zeller Dóra
Zeller Dóra (Esztergom, 1995. január 6. –) válogatott magyar labdarúgó, csatár. Jelenleg a német Bayer Leverkusen labdarúgója.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Egy angyalt küldök Neked, tegye szebbé az életed!
Tegyen pénzt a zsebedbe, vigyen boldogságot a szívedbe!
Vegyenek körül barátok, BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!