Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Aranka

Aranka névnap mikor van?

Február 8-án.

Továbbá nem hivatalosan július 19-én, október 4-én, október 15-én, október 16-án és december 2-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

február 8 78%
december 2 10%
július 19 4%
További 3 elrejtve.

Aranka név jelentése

Az arany szó kicsinyítőképzős származéka.

Leggyakoribb becenevek: Arika, Arany, Aran, Arcsi, Arinka

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 80. leggyakoribb női név, a nők 0.16%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Aranka név gyakorisága

Ismert személyek Aranka keresztnévvel

Hegyi Aranka
Hegyi Aranka (Szabadka, 1855. május 25. – Budapest, 1906. június 9.) színművész, operett- és dalénekesnő.
Paraoánu Aranka
Paraoánu Aranka (Szőny, 1974. október 29. –) válogatott labdarúgó, hátvéd.
Hettyey Aranka színész, egyetemi oktató
Hettyey Aranka (Stettner Aranka; nemesi előnév: makkoshettei; asszonynév: Nadányi Emilné; Budapest, 1877. március 9. – Budapest, Józsefváros, 1953. február 2.) magyar drámai színésznő, akadémiai tanár.
Váradi Aranka
Váradi Aranka, teljes nevén: Várady Aranka Gizella Mária (Budapest, 1886. március 11. – Mallorca, 1966. január 5.) magyar színésznő, Váradi Antal leánya.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapodra mondok száz jó kívánságot,
legyen ez a napod szép, boldog és áldott!
Kedves képed a szívemben ragyog,
névnapodon veled együtt én is boldog vagyok.