Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Máté

Máté névnap mikor van?

Névnapját Szeptember 21-én ünnepeljük.

Máté név jelentése

Bibliai név.

Jelentése: Isten ajándéka

Leggyakoribb becenevek: Mátéka, Matika, Mátika, Matesz

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 32. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.48%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Máté név gyakorisága Máté névvel születések száma

Ismert személyek Máté keresztnévvel

Gubecz Máté gazdálkodó
Gubecz Máté (horvátul Matija Gubec, eredetileg Ambroz Gubec; Hižakovec? 1538? – Zágráb, 1573. február 15.) horvát parasztvezér, a horvátországi parasztháború (1572–73) vezére volt. A Máté nevet Istvánffy Miklós humanista történetírótól kapta, aki a felkelést Historiarum de rebus Ungaricis ...
Bella Máté zeneszerző, egyetemi oktató
Bella Máté (Budapest, 1985. november 28. –) Junior Prima, Erkel Ferenc- és Bartók Béla–Pásztory Ditta-díjas zeneszerző, egyetemi oktató.
Katona Máté
Katona Máté (Sopron, 1997. június 22. –) magyar labdarúgó, jelenleg az MTK Budapest játékosa.
Kocsis Máté politikus, jogász
Kocsis Máté Sándor (Budapest, 1981. május 6. –) magyar jogász, politikus, 2010-2014 között és 2018-tól országgyűlési képviselő és a Fidesz frakcióvezető-helyettese, 2009–2018 között Budapest VIII. kerületének polgármestere, 2011-től a Fidesz budapesti alelnöke, majd 2015-től elnöke. 2018-t...
Hollós Máté zeneszerző, egyetemi tanár
Hollós Máté (Budapest, 1954. július 18. –) magyar zeneszerző, Tóth Eszter fia.
Zalka Máté író, katona
Zalka Máté, született: Frankl Béla (Matolcs, 1896. április 23. – Huesca, Spanyolország, 1937. június 11.) író, tábornok.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Bár nem adok egész világot neked, bárhogy is kívánod,
Ha nem is adok virágot, Boldog Névnapot Kívánok!